DOLAR
34,21 -0,03%
EURO
37,83 0,15%
ALTIN
2.925,26 0,05%
BITCOIN
2.103.767,87 -1,07%

Celtic Taraftarları, İsrail Saldırılarına Karşı Birlikte Direniyor

Celtic taraftarları, Borussia Dortmund ile oynanan maçta İsrail'in saldırılarına tepkilerini göstererek protesto etti.

Yayın Tarihi: 02.10.2024 15:03
Güncelleme Tarihi: 02.10.2024 15:03

Celtic Taraftarları, İsrail Saldırılarına Karşı Birlikte Direniyor

Celtic Taraftarları'nın Desteği Sürüyor

İskoçya'nın önde gelen futbol kulüplerinden biri olan Celtic'in taraftarları, İsrail'in Filistin ve Lübnan'a yönelik saldırılarına karşı durmaya devam ediyor. Taraftarlar, takımın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Borussia Dortmund ile oynanan maçta da bu duruşlarını sergilediler.

Filistin'e Destek İçin Statlarını Teslim Aldılar

Celtic Park, iç saha maçlarında adeta Filistin'e destek vermenin merkezi haline gelmiş durumda. Borussia Dortmund deplasmanında da taraftarlar, tribünlerde Filistin ve Lübnan bayrakları açarak tüm dünyaya güçlü bir mesaj verdiler.

Maç Sonucu ve Protesto

Celtic, Nuri Şahin'in teknik direktörlüğündeki Borussia Dortmund'a 7-1 kaybetse de, taraftarlar desteklerini sürdürdü. Önceki maçlarında da Gazze'ye destek verdikleri için UEFA tarafından ceza alan Celtic taraftarları, bu durumu umursamadan kararlılıkla protestolarına devam ediyor.

Yeşil Tugay Grubunun Destek Mesajı

Yeşil Tugay (Green Brigade) grubuna üye taraftarlar, maç sırasında “Size zulmedebilirler, sizi hapsedebilirler ama asla cesaretinizi kıramazlar. Gazze, Cenin, Tulkarm, Nablus, asla yalnız yürümeyeceksiniz.” yazılı pankart açarak, desteklerini pekiştirdiler. Bu durum, Celtic taraftarlarının sosyal adalet konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.