Çayınız hazır olmadan 10 dakika önce hazır olacak bu tarif için 20 dakika hazırlık, 15 dakika pişirme süresi ayırmanız yeterli. 4 - 6 kişilik poğaçanız yarım saat içersinde hazır olacak. Tüketen misafirlerinizin sürekli gelip yemek isteyeceği lezzetli çaya 10 kala poğaçası tarifi...
ÇAYA 10 KALA POĞAÇASI MALZEMELERİ
- 1 su bardağı ölçüsünde yoğurt
- 2 tane yumurta (1 tane yumurtanının sarısını üzeri için ayırın)
- 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde tuz
- 1 tane kabartma tozu
- Alabildiğince un (yaklaşık 3.5 su bardağı)
İçerisine;
- Mayısdanoz
- Lor peyniri
Üzerine:
- 1 tane yumurta sarısı
ÇAYA 10 KALA POĞAÇASI TARİFİ
- Poğaça hamurunuzu hazırlayarak tarife başlayabiliriz.
- Hamur için derin bir yoğurma kabını alıp, içersine sıvı olan malzemelerimizden yumurta, yoğurt, sıvı yağ alarak güzelce çırpıcı yardımıyla çırpalım.
- Malzemelerimizi tuzumuzu ekledikten sonra son bir defa daha karıştırarak kuru malzemelerin eklemesini yapalım.
- Kabartma tozu ve unu yavaş yavaş şekilde ilave ederek, yoğurma işlemine başlayalım.
- Hamur elimize yapışmayacak bir kıvama gelene kadar azar azar un eklemesi yapmaya devam edelim
- Yaklaşık 4 su bardağı ölçüsünde un yeterli gelecektir. Tabii ki de unun cinsine, kalitesine ve markasına göre de un miktarı değişim gösterebilir. Bu sebeple her zaman kontrollü şekilde eklemek faydalı olacaktır.
- Hazır olan hamurun içersine açıp harcınızı ekledikten sonra mantı kapatır gibi kapatıp yağlı kağıt sermiş olduğunuz tepsisi üzerine sırasıyla dizelim.
- Kurabiye gibi yuvarlayalım.
- Yumurta sarısını üzerine sürerek tercih ederseniz susam çörekotu serpiştirebilirsiniz.
- Önceden ısıtmış olduğunuz fırına tepsiyi sürdükten sonra ortalama 15 dakikada bekletip pişirelim.