Çayın yanına enfes lezzetli bir elmalı kurabiye yapmak istiyorsanız müjdenizi istersiz! Yıllardır her evin misafir sofralarını renklendiren elmalı kurabiye tarifinin püf noktası açığa çıktı. 15 dakikada hazırlayacağınız, 20 dakikada pişirceğiniz elmalı kurabiye tarifi ile 12 - 14 kişilik porsiyonunuz hazır olacak. Lezzeti ile sizleri büyüyecek, herkesin evinde muhakkak bulunan malzemelerle yapacağınız bu tarifle misafirlerinizi büyülemeye hazır olun. Her misafirlikte sizden elmalı kurabiye isteyecekler! İşte elmalı kurabiye tarifi...
ELMALI KURABİYE TARİFİ MALZEMELERİ
- 150 gram margarin ya da tereyağı
- 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 çay bardağı ölçüsünde pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı ölçüsünde yoğurt
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı ölçüsünde kadar un
İç harcı için;
- 4 tane elma
- Yarım çay bardağı ölçüsünde toz şeker
- 1 çay kaşığı ölçüsünde tarçın
- 1 çay bardağı ölçüsünde ceviz
Üzerine:
- Pudra şekeri
ELMALI KURABİYE TARİFİ YAPILIŞI
- İlk etapta kurabiyelerin iç harcını hazırlayarak başlayalı.
- Elmaların kabuklarını soyup güzelce rendeleleyelim.
- Tavaya alarak içerisine tozşeker ilave edip elmalar suyunu salıp çekene kadar güzelce pişirelim.
- Tarçını ve cevizi de ekleyerek 2 - 3 dakika daha karıştıralım ve daha sonra soğumaya bırakalım.
- Elmalı kurabiyemizin hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabının içersine alıp güzelce karıştıralım.
- Daha sonrasında unu da kontrollü şekilde ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edelim.
- İstenilen şekli verip içlerine elmalı harçtan koyduktan sonra hamurlarınızı tek tek kapatalım.
- Bu işleme hamur bitene kadar devam ederek, tepsiye sırayla dizelim.
- 175° fırında 20 dakika kadar beyaz kalacak şekilde elmalı kurabiyelerimizi pişirelim. Alınan kurabiyelere ise pudra şekeri serperek servis edebiliriz. Herkese afiyet olsun...