DOLAR
34,11 -0,3%
EURO
38,11 -0,15%
ALTIN
2.875,12 -1,71%
BITCOIN
2.147.860,52 0,17%

Caracas'ta Türkiye-Venezuela Kültürel Etkileşim Gecesi Düzenlendi

Venezuela'nın başkenti Caracas'ta düzenlenen etkinlik, iki ülke arasındaki kültürel ilişkileri güçlendirmeyi hedefliyor.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 20:08
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 20:08

Caracas'ta Türkiye-Venezuela Kültürel Etkileşim Gecesi Düzenlendi

Caracas'ta Kültürel Bir Gece

Venezuela'nın başkenti Caracas'ta, "Türkiye-Venezuela Kültürel Etkileşim Gecesi" etkinliği gerçekleşti. Yunus Emre Enstitüsü (YEE) öncülüğünde düzenlenen bu özel gece, Chacao Belediyesi Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Etkinliğin Önemi

Etkinliğe katılan birçok davetli, Türkiye'nin Venezuela Büyükelçiliği, Chacao Belediyesi ve YEE tarafından ortaklaşa düzenlendi. Chacao Belediyesi Meclis Üyesi Oscar Gonzales, bu tür organizasyonların iki ülke arasındaki kültürel bağları pekiştirdiğini vurguladı.

Ülkeler Arası İlişkiler

Türkiye'nin Caracas Büyükelçisi Aydan Karamanoğlu, iki ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün güçlendiğini ifade ederek, "Dostluk ilişkilerimizin siyasi ve ekonomik alanlarla sınırlı olmaması gerektiğini biliyoruz. Bu bağlamda halklarımız arasındaki kültürel bağların güçlendirilmesi için çaba harcıyoruz." dedi.

Performanslar ve Sergi

YEE Caracas Koordinatörü Hasan Nalbant, enstitünün Venezuela'da kısa bir süre içerisinde büyük ilgi gördüğünü ve kültürel etkinliklerin iki ülke arasındaki ilişkileri nasıl derinleştirdiğine değindi. Gece kapsamında Maarif Vakfı ve YEE öğrencileri, dans ve şarkı performansları sergiledi.

Türk Mutfağı ve Sergi

Etkinlikte, Türkiye'nin tarihi ve turistik güzelliklerini tanıtan 20 resimlik bir sergi de açıldı. Resim sergisinin ardından, katılımcılara Türk mutfağının çeşitli lezzetleri sunuldu.