DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.152.123,81 -0,47%

Candan Kardeşlerin Davasında Tahliye Gelişmesi

Sosyal medya fenomeni Candan kardeşlerin yargılanmasında, 6 sanık için tahliye kararı verildi ve yurt dışına çıkış yasağı getirildi.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 22:06
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 22:43

Candan Kardeşlerin Davasında Tahliye Gelişmesi

Candan Kardeşlerin Yargılanmasında Gelişmeler

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve ablası Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın yargı süreci devam ediyor. Küçükçekmece 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmada, bazı tutuklu sanıklar hazır bulunurken Gülnihal Çiçek de diğer tutuksuz sanıklarla birlikte salonda yer aldı.

Gülnihal Çiçek’in Savunması

Duruşma esnasında savunma yapan Gülnihal Çiçek, "Bu kadar zaman sonra masum olduğumuzun anlaşılmasını ümit ediyorum. Gerçek anlamda bir 'Pardon' filmi çektik. Beraatimi talep ederken kardeşimin de tahliyesini istiyorum. Telefonumun iade edilmesini de istiyorum." ifadelerini kullandı.

Mahkeme Kararını Açıkladı

Mahkeme heyeti, sanık savunmalarının ardından ara vererek değerlendirme yaptı. Alisya Bahar Candan ve diğer 5 sanık için yurt dışına çıkış yasağı kararı ile tahliye gerçekleştirildi.

Tahliye kararının ardından Gülnihal Çiçek, çok sevindiğini belirterek aile üyelerini aradı. Duruşma sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ilahi adalete güvendiğini vurguladı ve baroyla ilgili eleştirilerde bulundu.

Baba Candan'ın Açıklamaları

Gülnihal Çiçek, "Kardeşime ilk söylemek istediğim şey, 'Yaz meyvesi tadında dondurma gibisin Bahar.' Olgun davranmak istiyorum. Ben kardeşime sarılmak istiyorum. Diğer tarafta ise babası Hakan Candan, "Bu süreç çok zordu ve acıydı. Bu durumun yaşanmasını istemezdik ama şimdi bundan ders çıkarmalıyız. Adaletin yerini bulacağına inanıyoruz." dedi.

İddianame ve Suçlamalar

Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 38 müşteki ve 21 sanığın adının geçtiği bir dolandırıcılık ve tefecilik suç örgütü oluşturdukları öne sürülüyor. İddianamede, Alisya Bahar Candan'ın daha etkin bir rol oynaması nedeniyle hapsi isteniyor: 14 yıldan 44 yıla kadar. Gülnihal Çiçek'in yargılanmasının beklenen cezası ise 8 yıldan 24 yıla kadar değişiyor.

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası...

Sosyal medya fenomenleri Alisya Bahar Candan ve kamuoyunda "Nihal Candan" olarak tanınan ablası Gülnihal Çiçek'in de aralarında bulunduğu 21 sanığın "suç örgütüne üye olmak" ve "dolandırıcılık" suçlarından yargılanmalarına devam edildi. Gülnihal Çiçek, duruşma sonrası adliye önünde açıklama yaptı.