DOLAR
34,04 -0,03%
EURO
37,92 -0,17%
ALTIN
2.804,12 -0,1%
BITCOIN
2.069.577,27 -0,87%

Çanakkale Kültür Yolu Festivali'nde Renkli Etkinlikler Devam Ediyor

Çanakkale Kültür Yolu Festivali, çeşitli etkinliklerle zenginleşmeye devam ediyor. Festivalde sanat, kültür ve eğlence bir araya geldi.

Yayın Tarihi: 06.09.2024 14:16
Güncelleme Tarihi: 06.09.2024 14:16

Çanakkale Kültür Yolu Festivali'nde Renkli Etkinlikler Devam Ediyor

Çanakkale Kültür Yolu Festivali Etkinlikleri Tüm Hızıyla Devam Ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamındaki Çanakkale Kültür Yolu Festivali, 31 Ağustos'ta start verdi ve 6. günde de çeşitli etkinliklerle dopdolu geçti.

Eğlenceli Performanslar

Dün, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi İÇDAŞ Kara Yusuf Kongre Merkezi'nde İstanbul Devlet Türk Halk Müziği Korosu ve Devlet Halk Dansları Topluluğu tarafından sunulan “Türkülerimiz ve Oyunlarımız” programı, katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Yeşeren Kültürel Miras

ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi’nde düzenlenen “Yaşayan Miras Söyleşisi ve Çalıştayı”, iki aşamadan oluştu. İlk bölümde alanında uzman isimler sunumlar gerçekleştirirken, ikinci bölümde Dr. Serkan Emir Erkmen moderatörlüğünde bir çalıştay düzenlendi.

Çocuklara Yönelik Etkinlikler

Troya Müzesi Çocuk Etkinlik Alanı'ndan gerçekleştirilen “Kültür Koruyucuları Eğitim ve Etkinlik Atölyesi”nde çocuklara kültürel varlıkların önemi aktarıldı. Müzede ayrıca “Homeros’un İzinde Troya” etkinliği de düzenlendi.

Sanat Atölyeleri ve Sohbet Programları

Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde “İpekten Sanata” ve Nedime Hanım Konağı’nda “Ahşap Baskı” atölyeleri düzenlendi. Ayrıca, ses sanatçısı Züleyha Ortak ve klinik psikolog Beyhan Budak ile gerçekleşen “Sınırsız Sohbetler” programı katılımcılara derin bilgiler sundu.

Minik Misafirler için Çocuk Köyü

Anadolu Hamidiye Tabyası Çocuk Etkinlik Alanı'nda çocuklar için hazırlanan “Çocuk Köyü” etkinliği, çeşitli aktiviteler ve atölyelerle zenginleştirildi. “Kavuklu ile Pişekar Orta Oyunu” ile geleneksel oyunlar tanıtılırken, “Feyza Hoca ile Çocuk Jimnastiği” etkinliği sayesinde çocuklar eğlenceli vakit geçirdi.

Dalış Etkinlikleri ve Yelken Deneyimi

“Anı Dalışı” etkinlikleri ise, katılımcılara Anadolu Hamidiye Tabyası Dalış Noktası'ndan Çanakkale Boğazı'nın derinliklerini keşfetme fırsatı sundu. Festivalde düzenlenen bir diğer etkinlik olan yelken sürüş organizasyonu da katılımcılara tarihi bir atmosferde eşsiz anlar yaşattı.

Emre Fel ile Müzik Dolu Bir Gecenin Keyfi

Son olarak, sanatçı Emre Fel, Anadolu Hamidiye Tabyası’nda verdiği konserle on binlerce dinleyiciye müzik dolu bir gece yaşattı.