DOLAR
34,73 -0,09%
EURO
36,59 -0,27%
ALTIN
2.959,37 -0,09%
BITCOIN
3.427.544,68 0,18%

Çanakkale'de 'Fermuar Sistemiyle Yaşama Yol Ver' Kampanyası Tanıtıldı

Çanakkale'de, 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası kapsamında 'Fermuar sistemiyle yaşama yol ver' kampanyası tanıtıldı.

Yayın Tarihi: 04.12.2024 16:06
Güncelleme Tarihi: 04.12.2024 16:06

Çanakkale'de 'Fermuar Sistemiyle Yaşama Yol Ver' Kampanyası Tanıtıldı

Çanakkale'de Acil Sağlık Hizmetleri Haftası Kutlaması

Çanakkale'de, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 1-7 Aralık Acil Sağlık Hizmetleri Haftası dolayısıyla "Fermuar sistemiyle yaşama yol ver" sloganıyla düzenlenen kampanya tanıtıldı. Deniz Polisevi'nde gerçekleştirilen toplantıda, Çanakkale Valisi Ömer Toraman, acil sağlık hizmetlerinin önemine vurgu yaptı.

112 Tek Numara Sistemi ve Ambulansların Rolü

Vali Toraman, acil durumlar için hayata geçirilen 112 tek numara sisteminin, acil sağlık yardımlarında en fazla başvuru yapılan hizmet olduğunu belirtti. Ambulansların, en kısa sürede ihtiyaç duyulan noktalara sevk edilmesi gerektiğini ifade eden Toraman, "Bu süreleri aşağı çekmek için çaba gösteriyoruz" dedi.

Acil Sağlık Hizmetlerinde Veri ve Verimlilik

Sağlık Bakanlığı'nın, 112 ambulanslarının konuşlandığı yerlerin sayısını artırma çabalarına dikkat çeken Toraman, Çanakkale'deki sağlık çalışanlarının kentsel ve kırsal bölgelerde hizmet vermede Bakanlık tarafından belirlenen sürelerin altında kaldığını belirtti.

Acil Durumlarda Zamanın Önemi

Vali Toraman, acil sağlık hizmetlerinde zamanın kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayarak, "Ambulanslarımız zaman zaman zorluklarla karşılaşıyor. Ambulans ulaşımında yaşanan gecikmeler, hastaların sağlık kuruluşuna zamanında ulaşmasını engelleyebiliyor" diye konuştu. Sağlık Bakanlığı'nın başlattığı kampanyanın, ambulansların geçiş üstünlüğünü ve acil durumlarda yol verme kültürünü teşvik ettiğini ifade etti.

Kampanyanın Hedefleri

İl Sağlık Müdürü Gökhan Baştürk, Acil Sağlık Hizmetlerinin 7/24 esaslı olduğuna ve Türkiye genelinde 3 bin 500 istasyona sahip bir yapıya sahip olduklarına dikkat çekti. Çanakkale'de 40 istasyon ve çeşitli ambulans tipleri ile hizmet verildiğini kaydeden Baştürk, kentlerde 10 dakika, kırsalda ise 30 dakika içinde acil durumlara müdahale etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Vatandaşların Desteği Bekleniyor

Baştürk, "Çanakkale'de olay yerine ulaşma ortalaması 5-6 dakika. Bu sürenin azaltılması, halk sağlığı için büyük önem taşıyor. Kampanyamız toplumda benimsenirse, %40 daha sağlıklı yaşam ihtimali artacaktır" diyerek, kampanyanın önümüzdeki üç yıllık süreçte etkilerinin görüleceğini umduğunu belirtti.