Çalışan her kişi, işten eve geldiği zaman yorgun argın ne yemek yapacağı düşüncesine dalar. Genellikle saatlerini alacakları yemek tariflerini yanı sıra pratik ve lezzetli bir yemek tarifi arayışına girenlerin yüzlerini güldürecek patates köftesi tarifi sizlerle. Yalnızca 10 dakika içersinde yapacağınız lezzetli ve kolay patates köftesi tarifi ile parmaklarınızı yemeye hazır olun! İşte patates köftesi tarifi püf noktaları ve yapımı...
PRATİK PATATES KÖFTESİ TARİFİ MALZEMLERİ
- 3 tane orta boyutta patates
- 1 su bardağı ölçüsünde galeta unu
- 1 çay kaşığı ölçüsünde karabiber
- 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
- 1 çay kaşığı ölçüsünde pulbiber
- 2 yemek kaşığı ölçüsünde sıvı yağ
- Köfteleri kızartmak için sıvı yağ
PRATİK PATATES KÖFTESİ TARİFİ YAPILIŞI
- Patates kabuklarını dikkatle soyarak, iyice yıkayın. Daha sonra kaynatmış olduğunuz suyun içersine atın ve toplamda 15 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanmış olan patateslerinizi süzerek püre haline getirin. Püre haline getirmiş olduğunuz patatesleri geniş bir kabının içersine alın. Üzerine ise galeta unu, tuz, karabiber, pulbiber ve sıvı yağ eklemesi yapın.
- Karışımınızı 10 dakika kadar oda sıcaklığın da dinlendirin.
- Dinlendirmemiş olduğunuz karışımınızdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak elinizin içersine yuvarlayın ve köfte şeklini verin.
- Derin bir tencerenin içersinde sıvı yağ doldurarak kızmasını bekleyin.
- Isınmış olan yağın içersine hazırlamış olduğunuz köfteleri de atarak altın rengini alana kadar arkalı önlü şekilde kızartın. Kızaran köftelerinizi kağıt havlu serili bir tabağın içersine alın. Böylelikle fazla yağından kurtulmuş olursunuz.
- Sıcak olarak servis yapmayı unutmayın! Herkese afiyet olsun...