DOLAR
34,14 -0,14%
EURO
38,02 0,29%
ALTIN
2.878 -0,12%
BITCOIN
2.166.852,79 -0,48%

Çalışana bomba meclis kulisi! 3.000 TL- 4.000 TL seyyanen zam geliyor

Asgari ücrete Temmuz da yapılması beklenen zam kapısı kapandı. Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarında artış sağlanacak iken asgari ücrete zam yapılması konusunda Bakan Işıkhan son noktayı koymuş ve Ocak ayına kadar herhangi bir zam yapılmayacağını belirtmişti. Ancak asgari ücret zammı konusunda son dakika gelişmeler mevcut.

Yayın Tarihi: 10.06.2024 15:31
Güncelleme Tarihi: 10.06.2024 15:31

Çalışana bomba meclis kulisi! 3.000 TL- 4.000 TL seyyanen zam geliyor

Asgari ücrete Temmuz da yapılması beklenen zam kapısı kapandı. Temmuz ayında emekli ve memur maaşlarında artış sağlanacak iken asgari ücrete zam yapılması konusunda Bakan Işıkhan son noktayı koymuş ve Ocak ayına kadar herhangi bir zam yapılmayacağını belirtmişti. Bu durumda şuan 17.002 TL olan asgari ücret Ocak 2025'e kadar enflasyon karşısında erimeye devam edecek. Reel değeri şimdiden düşen asgari ücret ile alakalı olarak uzman isimlerden de yorumlar gelmeye devam ederken, eş fikirli olarak Temmuz da herhangi bir zam yapılmayacağı belirtilmiş bulunuyor. 

Açıklamaları ile en dikkat çeken isim SGK uzmanı İsa Karakaş, asgari ücret konusunda Temmuz kapısının kapandığını belirtti. Ancak artan enflasyon ile birlikte asgari ücret zammının Ocak ayına kalmayacağını belirtiyor. Öyle ki asgari ücrete ara zam olarak seyyanen zam kapısının aralanacağını da sözlerine eklemiş bulunuyor. 

tl

Emekli maaşlarına ynelik olarak hükümetten duyum aldığını ifade eden karakaş, refah payı zammının devreye alınmayacağını belirterek, bu oranın yüzde 25 civarında stabil seyredeceğini de sözlerine eklemiş bulunuyor. 

MERKEZ BANKASI TAHMİNLERİ YÜKSELTTİ

Merkez Bankası tarafından geçtiğimiz hafta yaoılan hesapkama kapsamında yıl sonu enflasyon beklentisinin arttırıldığı ve yüzde 38'e yükseltildiği belirtildi. Bu artışın Eylül ayında asgari ücret maaşını vuracağını ve reel getireye de köstek olacağını belirten Karakaş, asgari ücretliye Eylül ayında zam yapılabileceğini ve bu zammında seyyanen zam olarak devreye alınabileceğini belirtiyor. 

ASGARİ ÜCRETE SEYYANEN ZAM

aAsgari ücret zamı ie alakalı olarak son dakika değerlendirmede bulunan KArakaş, zam konusunda Eylül ayında yeni düzenlemelerin olacağını ön görürken, 3.000 TL 4.000 TL arasında bir zam uygulamasının devreye gireceğini belirtmiş bulunuyor. 

İşverek kesim için bir asgari ücretlinin aylık masrafı 24.000 TL civarına gelirken, hal bu iken olası zam durumunda ne kadar kadar çıkacağı da merakla bekleniyor