DOLAR
34,16 0%
EURO
38,11 0%
ALTIN
2.913,97 0%
BITCOIN
2.239.594,25 0,13%

Çalışan kadına müjde! Regl izni, 8 Mart izni, kadına şiddet günü izni geliyor

Kadın çalışanı yakından ilgilendiren detaylarda birçok hak tanınması adına imzalar atıldı.

Yayın Tarihi: 15.06.2024 09:48
Güncelleme Tarihi: 15.06.2024 09:48

Çalışan kadına müjde! Regl izni, 8 Mart izni, kadına şiddet günü izni geliyor

Emekli ve memur maaşı öncesinde belediye zamları ile alakalı olarak bir çok gelişme gün gün kamuoyuna sunulmaya devam ediyor. Özellikle de seçimlerden önce verilen vaatler kapsamında belediye başkanları çalışmalarını sürdürürken, Maaşlara yapılan zamlar ile birlikte sosyal haklarda da bir çok gelişme sergileniyor. Ülke genelinde toplu iş sözleşmeleri ile belediye çalışanlarının zamları belirleniyor. Düzenlenen Toplu İş Görüşmeleri neticesinde atılan amzalar gerek belediye gerekse de bağlı bulunulan sendika tarafından halka duyuruluyor. Öyle ki kimi zam ve sosyal destekler konusunda atınan imzalar, öncülük edebilmesi adına merakla takip ediliyor.  

MARDİN BELEDİYESİ TİS GÖRÜŞMESİ

Asgari ücrete v, memura ve emekliye OCak zammı ortalama yüzde 49,20 olarak devreye girmişti. Bu oran maaş zamları konusunda da taban zam olarak uygulanmaya başlamıştı. Bİr de seçim senesi olması sebebiyle belediye başkanları tarafından koltukların kapanmaması adına bu oranın üzerinde zam belirtilmişti. Seçimler akabinde seçim manifestolarının uygulamaya alınması çalışmaları devreye girerken, zam oranlarının bu oranın üzerinde seyrettiği de gözler önüne serildi. 

tll

Belediye çalışanlarına maaş zammına istinade sosyal destek haklarının kapsamının genişlediği bir çok zam uygulaması devreye alınmaya başladı. Bir zam haberi de geçtiğimiz gün Mardin Belediyesi tarafından uyarıldı. Sosyal destek kapsamlarının genişlemsi adına atılan adımlarda kadınlaerı ilgilendiren bir çok çalışmaya imza atıldı. 

KADINLARA ÖZEL İDARİ İZİN

TÜM-BEL-SEN ile Mardin Belediyesi arasında düzenlenen TİS ile alınan kararlar toplantı sonrasında kamuoyuna duyuruldu. Alınan kararlarda kadına senewde 3 gün zoraki izin hakkı tanındı. Kadınlara özellikle de regl dönemlerinde 1 gün izin hakkı sağlandı. Öte yandan 8 Mart Dünya Kadınlae Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Mücadele gününde 1 günlük idari izin hakkı tanındı.

PERSONEL ÇOCUĞUNA KREŞ

Belediyede çalışan bireyin çocukların a anadilde eğitim veren kreş açılacağı açıklaması da yapılırken, resmi annelik izni” ile birlikte 8 hafta ücretli izin verilebilecek. Öte yandan babaya da 2 hafta doğum izni kararı verildi.Alınan bu kararla kamuoyuna sunulurken, diğer belediyelere öncülük sağlaması adına dikkat çekti