DOLAR
33,99 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.821,87 0%
BITCOIN
1.976.687,51 0%

Buzdolabında asla saklanmaması gereken besinler! Bozulmasın derken zehir saçıyor!

Besinleri doğru saklama yöntemleri araştırılırken herkesin buzdolabında sakladığı o ürüner için uyarılar yapıldı. Bazı besinlerin buzdolanında saklanması yerine dışarıda muhafa edilmesi öneriliyor. İşte o besinler ve saklama yöntemleri...

Yayın Tarihi: 14.03.2024 13:45
Güncelleme Tarihi: 14.03.2024 13:45

Buzdolabında asla saklanmaması gereken besinler! Bozulmasın derken zehir saçıyor!

Doğru olarak bilinen yanlışlar tek tek sıralandı. Buzdolabında saklanılmaması açısından uyarılar yapılırken o besinlerin doğru saklama yöntemleri açıklandı. Hem besinlerin kalitesini korur hem de sağlık açısından daha güvenli olması için muhafa edilmesi önemlidir.
buzdolabı saklama
BUZDOLABINDA SAKLANMAMASI GEREKEN BESİNLER
-Domates başlıca ürünlerin başında yer alırken tatlarını kaybettiği ve sert bir dokuya sahip olduğu belirtildi. Domatesi buzdolabına konulmasıyla beraber kolay bozulmalara yol açmaktadır.
-Buğday, mısır ve diğer tahıllar ile beraber düşük sıcaklıklarda saklanan tatı patateslerde zararlı maddelere yol açmaktadır. Bu nedenle tatlı patatesin kuru ve ışık almayan ortamlarda saklanılması öneriliyor.
-Buzdolabında bekletilen soğanlar kısa sürede küflendiği görüldü. Serin, kuru bir yerde güneş almayan şekilde soğanların saklanılması gerekir.
-Patatesi buzdolabında muhafaza edenlere uyarı geldi. Nişastalar dönüşerek zararlı madde olan akrilamid oluşumuna neden olmaktadır. Bu nedenle karanlık ve kuru yerlerde saklanması daha sağlıklıdır.