Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Büyükekşi tepki gösterdi: Bu kirli bir algı operasyonu!

Milli takımın Çarşamba günü çıkacağı Çekya maçına yönelik Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi ve yönetim kurulu açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 24.06.2024 16:57
Güncelleme Tarihi: 24.06.2024 16:57

Büyükekşi tepki gösterdi: Bu kirli bir algı operasyonu!

Yeni bir açıklamada bulunan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Milli Futbol Takımını’nın EURO 2024’te son 16’ya kalacağına inandığını aktardı. Milli takımın Çarşamba günü dev bir maça çıkacağını kaydeden Büyükekşi, açıklamasını TFF sitesi üzerinden yaptı. 

Çokta ile birlikte Avrupa’nın en genç milli takımı olduklarını belirten Büyükekşi, 2032 yılında Türkiye-İtalya ile Avrupa Futbol Şampiyonası düzenlemenin temellerinin atıldığını kaydetti. A Milli Takım’ın bugün ve yarınına güvendiklerini söyleyen Büyükekşi, Çekya karşılaşmasına konsantre olunduğunu aktardı. İlk hedefin gruptan çıkmak olduğunu belirten Büyükekşi, taraftarın muhteşem desteğini beklediklerini belirtti. 

Tüm milli oyuncuların değerli olduğunu ve kadro tercihlerinin hem fiziksel durum hem de maç taktiği gibi kriterlere göre belirlendiğini kaydetti. Teknik kadro ile oyuncuların uyum içindeki çalışmalarının devam ettiğini vurguladı. Ayrıca son zamanlarda bazı dezenformasyonların olduğunu da ekleyerek Çekya ile yapılacak olan maça dikkat çekti. 

Çekya karşısında alınacak olan 1 puanın bile yeteceğini söyleyen Büyükekşi, antrenmanlara yönelik yayılan görselin kötü niyetli kişiler tarafından bir algı operasyonu olarak yürütüldüğünü iddia etti. Futbol tarihi boyunca hep milli takımın başarısını istediklerini söyleyen Büyükekşi, bu şekilde düşünmeyenlerin bir tehdit unsuru olduğuna dikkat çekti. İnsanların kutuplaştırıldığını vurgulayan Büyükekşi, şunları ekledi: 

“Tüm kalbimizle inanıyoruz ki ay-yıldızlı formayı ve milli ruhu taşıyan 'Bizim Çocuklar', bizden olmayanları yine başarılarıyla hayal kırıklığına uğratacaklardır. Milli takımımızın tüm futbolcularına ve teknik heyetimize hep güvendik, güvenmeye devam ediyoruz.”

Türkiye tarihinde ilk kez 16 yıl sonra yine grup çıkmayı başararak tarih yazacaklarını da söyleyerek açıklamasını tamamladı.