DOLAR
34,26 -0,08%
EURO
37,64 -0,06%
ALTIN
2.911,47 0,28%
BITCOIN
2.183.936,03 -1,84%

Büyükçekmece'de Sivrisinek Sorunu Meclis Gündeminde

Büyükçekmece Belediye Meclisi'nde sivrisinek yoğunluğuna yönelik tartışmalar yapıldı, Başkan Akgün halkı bilgilendirdi.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 16:37
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 16:37

Büyükçekmece'de Sivrisinek Sorunu Meclis Gündeminde

Büyükçekmece'de Sivrisinek Sorunu Meclis Gündeminde

Büyükçekmece Belediyesi, ekim ayı meclis toplantısında, ilçede artan sivrisinek yoğunluğunu masaya yatırdı. Toplantı, Belediye Başkanı Hasan Akgün'ün başkanlığında gerçekleşti.

Açıklamalar ve Eleştiriler

Mecliste söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Yazıcı, sivrisineklerin yoğunluğundan şikayet etti. Yazıcı, "Ekim ayının ilk haftasında olmamıza rağmen sivrisinek sayısı artış göstermiş durumda. Geçen toplantıda bu durumu gündeme getirmiştim. Büyükşehir Belediyesi'nin yaptıkları kanalizasyon çalışmaları sonrası da sorun devam ediyor," şeklinde konuştu.

Başkan Akgün'den Yanıt

Başkan Akgün, kendisinin sivrisinek yoğunluğu konusunda fazla bir hisse sahip olmadığını belirtse de, şehir merkezindeki artışı kabul etti. "Bunu yaz sıcaklarına bağlıyorum. Büyükçekmece'de yapılan kazılar, altyapı nedeniyle sineklerin üremesine olanak sağladı. İstanbul Sağlık Daire Başkanlığıyla sürekli temas halindeyiz," ifadelerini kullandı.

İlaçların Riskleri Üzerine

Akgün, sivrisineklerle mücadelede kullanılan ilaçların kanser riski taşıdığını belirtti. "Uzun süre halkı bu konuda yanılttım. Eski ilaçlar oldukça kanserojen özellik taşıyordu. O yüzden alternatif yöntemler geliştirdik. Mazot ve su karıştırarak çözüm aradık ama etkisi konusunda emin değilim," dedi. Özetle, Büyükçekmece Belediyesi'ndeki meclis toplantısında sivrisinek sorunu, çözüm arayışları ve geçmişte kullanılan ilaçların riskleri ayrıntılı olarak tartışıldı.