DOLAR
34,15 -0,03%
EURO
38,17 0,03%
ALTIN
2.928,53 -0,5%
BITCOIN
2.235.922,06 0,51%

Büyükçekmece'de Engelli Çocuğa Eziyet İddiası: İki Şüpheli Serbest Bırakıldı

Büyükçekmece'de engelli çocuğa eziyet iddiasıyla gözaltına alınan iki şüpheli, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yayın Tarihi: 26.09.2024 19:02
Güncelleme Tarihi: 26.09.2024 19:02

Büyükçekmece'de Engelli Çocuğa Eziyet İddiası: İki Şüpheli Serbest Bırakıldı

Büyükçekmece'de Engelli Çocuğa Eziyet İddiası

Büyükçekmece'de, engelli bir çocuğa eziyet ettikleri iddia edilen iki şüpheli gözaltına alındı. Olay, özel bir bakım merkezinde meydana geldi ve iddialar üzerine başlatılan soruşturma neticesinde şüpheliler, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Olayın Gelişimi

23 Eylül tarihinde Güzelce Mahallesi'ndeki özel bakım merkezinde çekilen ve sosyal medyada paylaşılan görüntüler, engelli bir çocuğa eziyet edildiğini ortaya koyuyordu.

Polis ekipleri, çocuğun annesi N.B.'ye ulaşarak durum hakkında bilgi aldı. Annenin, eşinden boşanma aşamasında olduğu ve evi ile geliri bulunmadığı, bu sebeple kızını bakım merkezine yerleştirmek zorunda kaldığı öğrenildi.

Mağdur Durumu ve Alınan Görüntüler

Yapılan incelemelerde, engelli çocuğun görme ve işitme kaybı olduğu, otizm ve epilepsi hastası olduğu bildirildi. Ayrıca, kamera kayıtlarında çocuğun kriz geçirdiği ve kendisine zarar verdiği belirlendi.

Soruşturma ve Şüphelilerin Serbest Bırakılması

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, bakım merkezinin 2019'dan beri hizmet verdiği ve ortalama 85 engelli çocuğa destek sağladığı anlaşıldı. Olayla ilgili olarak, bakım personeli B.Y. ve sağlık personeli G.B.T. gözaltına alındı.

15 Eylül'de, F.B. isimli bir personelin görüntülerini kaydetmesi ve bu kayıtlar üzerinden başlayan soruşturmanın ardından, B.Y. ve G.B.T. adli mercilere sevk edildi. Ancak, şüpheliler, savcılık sorgusu sonrası nöbetçi sulh ceza hâkimliğince adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bakım merkezi ise, üç çalışanına karşı suç duyurusunda bulundu. Soruşturmanın kapsamı genişlemeye devam ediyor.