DOLAR
33,89 0,16%
EURO
37,57 -0,02%
ALTIN
2.813,91 0,08%
BITCOIN
2.021.588,89 0,47%

Büyük Zafer'in 102. Yılı Londra'da Coşkuyla Kutlandı

İngiltere'nin başkenti Londra'da, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılı dolayısıyla özel bir resepsiyon düzenlendi.

Yayın Tarihi: 30.08.2024 17:58
Güncelleme Tarihi: 30.08.2024 18:17

Büyük Zafer'in 102. Yılı Londra'da Coşkuyla Kutlandı

İngiltere'de Büyük Zafer'in 102'nci Yılı

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yılı, Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği konutunda yapılan düzgün bir etkinlikle kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programa; Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Londra Temsilcisi Çimen Keskin ve Türkiye Büyükelçiliği Silahlı Kuvvetler Ataşesi Albay Gökhan Tozman’ın yanı sıra çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi katıldı.

Önemli Mesajlar

Büyükelçi Ertaş, açılış konuşmasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajını okuyarak, "Şehitlerimizin kahramanlığı, gazilerimizin kanı ve milletimizin fedakarlığı sayesinde kazanılan büyük zafer, bugün de bizlere rehberlik etmektedir" ifadelerine yer verdi. Ertaş, bu zaferin aradan geçen yıllarda Türk milletinin gücünü artırdığını vurgulayarak, "Bugün dünden daha güçlüyüz. İnşallah yarın çok daha güçlü olacağız" dedi.

Londra'da Zafer Coşkusu

Ertaş, konuşmasında, 102 yıl önce kazanılan zaferin ardından Türkiye'nin çağdaş devletler arasında yerini aldığını belirterek, Atatürk'ü, tüm şehit ve gazileri saygıyla andıklarını ifade etti. Ayrıca, Türkiye-İngiltere ilişkilerine de değinen Ertaş, Avrupa Birliği (AB) üyesi olmayan iki NATO müttefiki olarak işbirliğinin her alanda ilerlediğini söyledi.

Özel Gösterimler ve İkramlar

Programın bir diğer önemli kısmında Albay Gökhan Tozman, günün anlam ve önemine dair bir konuşma yaptı. Resepsiyon sırasında, Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Milli Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan özel bir video klip de izleyicilerle buluşturuldu. Etkinlik boyunca misafirlere Türk mutfağından lezzetler sunuldu.

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği konutunda, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yılı dolayısıyla...

Türkiye'nin Londra Büyükelçiliği konutunda, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102'nci yılı dolayısıyla resepsiyon verildi. Türkiye'nin Londra Büyükelçisi Osman Koray Ertaş, programda konuşma yaptı.