DOLAR
34,15 -0,06%
EURO
38,17 -0,05%
ALTIN
2.924,74 -0,37%
BITCOIN
2.239.921,23 0,32%

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden Elif Çakır Açıklaması

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, gazeteci Elif Çakır'ın gözaltına alındığı iddialarını yalanladı.

Yayın Tarihi: 30.09.2024 00:04
Güncelleme Tarihi: 30.09.2024 00:04

Bursa Emniyet Müdürlüğü'nden Elif Çakır Açıklaması

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'nden Açıklama

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü, gazeteci Elif Çakır hakkında çıkan "yanlış gözaltı" iddialarının gerçek olmadığını duyurdu. Müdürlüğün resmi açıklamasına göre, Çakır, hakkında arama kararı bulunan başka biriyle isim benzerliği sebebiyle sorgulama amacıyla davet edildi.

Olayın Gelişimi

Açıklamada, bazı basın organlarında Elif Çakır’ın Bursa’da bir otelde "yanlışlıkla gözaltına alındığı" yönünde haberler yer aldığı belirtildi. Müdürlüğün Asayiş Şube Müdürlüğü, dolandırıcılık suçları kapsamında aranan bir kişinin otelde bulunduğuna dair bir bilgi almış olduğundan harekete geçti. İlgili ekip, otele giderek Elif Çakır'ın otelden geçici olarak ayrıldığını öğrendi. Ekibin, Elif Çakır döndüğünde resepsiyona bilgi vermesini istemesi üzerine, otel görevlisi, Çakır’ın otele girdiği bilgisini iletti.

Yanlış Bilgi Girişi

Ekip, otelden gelen bildirimin ardından otelde tekrar aktif durum kontrolü yapıldığında, sorgulamanın aktif olmadığı fark edildi. Elif Çakır, otel resepsiyonuna davet edildi ve kendisine gösterilen kimlikte isminin Elif Çakır olduğu doğrulandı. Ancak otel görevlilerinin yanlış veri girişi yaptığı belirlendi ve UYAP sisteminin de arızalı olduğu tespit edildi.

Rutin Kontrol Sonrası Ayrılış

Elif Çakır'ın, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılan kontroller sonucunda aranan kişi olmadığı anlaşıldı. Otel personeline durumu açıklanarak, gereken nezaket çerçevesinde yaklaşılırken, durumun netleşmesi yaklaşık 20 dakika sürdü. Basın ve yayın organlarında iddia edildiği gibi kişi hakkında herhangi bir gözaltı işlemi uygulanmamıştır. Ayrıca, otel personelinin yanlış veri girişi yaptığı gerekçesiyle ilgili işlem başlatılmıştır.