DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.153.120,67 -0,51%

Bursa'da Sahte Evrak Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı

Bursa'da yabancı uyruklulara sahte belgeler düzenleyen 3 kişi tutuklandı. Operasyonda 41 sahte belge ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 21.09.2024 01:02
Güncelleme Tarihi: 21.09.2024 01:21

Bursa'da Sahte Evrak Operasyonu: 3 Şüpheli Tutuklandı

Bursa'da Sahte Evrak Düzenleyen 3 Şüpheli Tutuklandı

Bursa'da, yabancı uyruklu kişilere sahte belgeler düzenleyen 3 şüpheli gözaltına alındı ve çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Nitelikli dolandırıcılık suçlarına yönelik gerçekleştirilen operasyonda, danışmanlık ve turizm acentesi adı altında illegal faaliyet gösteren bir iş yeri tespit edildi.

Göçmen Kaçakçılığına Yönelik Operasyon

Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu bireylere sahte kimlik, sürücü belgesi ve ikametgâh belgeleri düzenlendiği ihbarını aldı. İlgili operasyon kapsamında, kargo şubesine gönderilen 27 paket incelendi.

Söz konusu belgeler, kargo ile yurt dışına gönderilmek üzere hazırlanmıştı. Yapılan incelemelerde, Fransa'ya gönderilmek istenen toplam 41 sahte belge ele geçirildi.

Polis Baskınları ve Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyon kapsamında, iş yerlerinde gerçekleştirilen baskınlarda A.K. ve A.K.E.A. gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 4 dizüstü bilgisayar, 10 sahte kimlik, çeşitli bilgisayar kasaları, cep telefonları ve toplamda 14 bin 524 dolar, 2 bin 400 euro ile 45 bin 154 lira nakit para ele geçirildi.

Emniyette sorgulanan şüpheliler, sahte belgeleri hazırlayan kişileri tanımadıklarını, sosyal medya üzerinden iletişim kurduklarını ifade etti.

Şüphelilerin Yakalanması ve Süreç

Diğer şüpheli S.J.'nin izini süren polis, şüphelinin buluşma noktasına gitmesi üzerine operasyon düzenledi. Şükraniye Mahallesi'nde bir market önünde S.J. gözaltına alındı. Bu şahsın üzerinde toplam 10 sahte belge bulundu.

Yapılan işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli tutuklandı. Polis, soruşturmanın genişletildiğini duyurdu.

Bursa'da danışmanlık ve turizm acentesi üzerinden yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere...

Bursa'da danışmanlık ve turizm acentesi üzerinden yurt dışında yaşayan yabancı uyruklu kişilere sahte kimlik, sürücü belgesi ve ikametgah belgesi düzenleyenlere yönelik operasyonda yakalanan 3 zanlı tutuklandı.