DOLAR
34,26 -0,03%
EURO
37,6 0,18%
ALTIN
2.886,21 -0,06%
BITCOIN
2.140.568,16 -0,23%

Bursa'da Cinayet Davası: Yüz Giydirme ile Kimliği Belirlenen Kurban

Bursa'da 4 yıl önceki cinayet davasında, yüz giydirme işlemiyle kimliği belirlenen kişinin sanığı yargılandı.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 11:45
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 11:45

Bursa'da Cinayet Davası: Yüz Giydirme ile Kimliği Belirlenen Kurban

Bursa'da Cinayet Yargılaması Başladı

Bursa'da 4 yıl önce işlenen bir cinayet davasında, maktulün kimliği "yüz giydirme" işlemi sayesinde tespit edildi. Dava, Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başladı.

Sanık ve Maktul Arasındaki Tartışma

Duruşmaya, "kasten öldürme" ve "ruhsatsız silah taşımak" suçlamalarından yargılanan Ziya Y. (59) katıldı. Maktul Ertan Gün'ün yakınları ve taraf avukatları da duruşmada yer aldı.

Sanık Ziya Y., maktulün kendisinden borç aldığını ve olay günü yine borç istediğini anlattı. Çayırlarboğazı mevkisinde meydana gelen olayda, taraflar arasında yaşanan tartışmanın ardından Ziya Y., kendisini korumaya çalıştığını ifade etti.

Olay Anı ve Sonrasında Gelişmeler

Ziya Y., olayın ardından tabancanın ateş aldığını ve maktulün başından yaralanarak yere düştüğünü belirtti. Sanık, kurbanı öldürmeyi amaçlamadığını, pişman olduğunu ve vicdan azabı çektiğini dile getirdi.

Gözaltı ve İtiraf

Olayın aydınlatılması amacıyla Diyarbakır Bölge Kriminal Polis Laboratuvarı tarafından yapılan analizler sonucunda, cesedin Ertan Gün'e ait olduğu tespit edildi. Jandarma, Ziya Y.'nin olay yerinde bulunduğunu ve Gün'e araç satma niyetiyle buluştuğu bilgisine ulaştı. Geçen yıl yapılan gözaltı işlemlerinin ardından Ziya Y., itiraf ederek tutuklandı.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Olayın detayları ve delillerin incelenmesi devam ediyor.