DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.150.983,09 -0,41%

Buradan arsa alan paraya para demiyor! Yakında arsa patronu yapacak tam yatırımlık yerler

Emlak piyasasında son yıllarda arsa ve gayrimenkul yatırımları dikkat çeken trend olmaya başladı. Yüksek emlak fiyatları ve düşük getiriler yatırımcıları arsa ve araziye yöneltti. Peki İstanbul'un en popüler bölgeleri hangileri? Gayrimenkul yatırımı yaparken hangi konulara dikkat etmek gerekiyor? İşte tüm bu soruların yanıtları..

Yayın Tarihi: 20.07.2024 14:52
Güncelleme Tarihi: 20.07.2024 14:52

Buradan arsa alan paraya para demiyor! Yakında arsa patronu yapacak tam yatırımlık yerler

Artan gayrimenkul fiyatları ve TÜFE'nin altındaki getiriler yatırımcıları gayrimenkul arayışına yöneltti. İstanbul ve çevresi yatırımcıların yoğun ilgisini çekiyor. Peki bu bölgelerde gelişen talepte durum nasıl?

En cazip yatırım bölgeleri hangileri?

İstanbul'un çevresindeki iller yatırımcılara cazip fırsatlar sunmakta. Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Balıkesir, Sakarya, Kocaeli, Düzce, Bolu gibi bölgeler yatırımcıların ilgisini çekiyor. Bu eyaletlerde arazi ve araziye olan talep özellikle köprü ve otoyol projelerinden sonra arttı. Bu bölgelerdeki emlak fiyatları konum, büyüklük ve gelişime göre değişiklik göstermektedir. Arsaların metrekare fiyatı 800 ile 1.000 TL arasında değişirken, tarla arazileri daha düşük fiyatlarla satın alınabiliyor.

Son dönemde yaşanan depremler halkı alternatif yaşam alanlarına yöneltti. Gelişmemiş araziler aynı zamanda minik evlerin veya minik evlerin yerleştirilmesine de uygundur. Bu yeni yaşam alanları, uygun maliyetli bir yatırım arayanlar için cazip bir seçenek.

Buradan arsa alan paraya para demiyor

Arsa yatırımında dikkat edilmesi gerekenler

Arsa yatırımı yaparken gelişmeye müsait bir alan seçmek çok önemlidir. Yatırım yaparken akılda tutulması gereken en önemli faktörler şunlardır:

Altyapı ve ulaşım seçenekleri: Ulaşım ağları ve altyapı seçenekleri iyi olan bölgeler tercih edilmelidir.

Gelişim ekseni: Şehir merkezi ve iş ile ilgili alanlara öncelik verilmelidir.

Ortak alanlardan kaçının: Mümkünse ayrı odalar önerilir. Emlak piyasasında arazi, özellikle uzun vade yatırımlar için yüksek getiri sağlayabilir.

Krediye erişimin zorlaştığı bu dönemde arsa ve gayrimenkul yatırımcıların ilgisini çok fazla ilgisini çekiyor. Bu bölgelerdeki arsa fiyatlarının artmaya devam etmesi bekleniyor.

Gelecekte ne bekleyebiliriz?

Arsa ve gayrimenkul yatırımlarının gelecekte daha da önem kazanması beklenirken İstanbul çevresinde olan bu bölgeler yatırım fırsatlarının yakından takip edilmesi gerekli olan yerlerin arasında yer alıyor.