DOLAR
34,14 0,28%
EURO
37,77 0,23%
ALTIN
2.919,03 0,21%
BITCOIN
2.073.447,62 0,34%

Bulaşık yıkarken bu tüyoyu bilmeyen üzülür! Tabağı bardağı ilk günkü haline çeviriyor

Atalarımızdan miras olarak kalan ve Anadolu'da hala kullanılmaya devam edilen kül yöntemi, hiçbir kimyasal madde kullanılmadan bulaşıklarınızı ilk günkü gibi parlak olmasını sağlıyor. Bu kadim yöntem sayesinde tabaklarınız elmas gibi parlayacak.

Yayın Tarihi: 20.07.2024 00:16
Güncelleme Tarihi: 20.07.2024 00:16

Bulaşık yıkarken bu tüyoyu bilmeyen üzülür! Tabağı bardağı ilk günkü haline çeviriyor

Bulaşıkları yıkamak için kül lapasını kullanabilirsiniz. Külü suyla karıştırıp 10-15 gün kadar bekletin. Bu süre sonrasında külün posası dibe çöker ve kalan su saç ve cilt yıkamak için kullanılabilir. Bu su aynı zamanda bulaşık yıkamak, çamaşır yıkamak, gümüş parlatmak ve diş beyazlatmak için de kullanılabilir.

Külün faydaları ile kullanım alanları

Kovanın dibinde kül bulamacı birikirse, harcı temizlemek için de etkili olarak kullanılabilir. Aynı zamanda odun külünü çöpe dökmek yerine sebze ve çiçeklerin altına dökmek bitkileri beslemeye ve böcekleri caydırmaya yardımcı olabilir.

"Kül yöntemi yüzyıllardır kullanılmaktadır"

Bulaşık yıkarken bu tüyoyu bilmeyen üzülür

Kimyasalların olmadığı dönemlerde insanlar külü her türlü alanda kullanıyordu ve hiçbir zararı görülmüyordu. Eskiden odun yakıldıktan hemen sonra kalan köz küçük parçalar halinde doğranır, suyla karıştırılarak krem ​​haline getirilir ve kanayan yaralara uygulanırdı. Bu prosedür kanamayı durdurur ve aynı zamanda da yaranın enfeksiyon kapmasını önlerdi.

Kül yöntemi yüzyıllardır doğal, aynı zamanda etkili temizlik aracı olarak kullanılmış ve günümüzde de farklı alanlarda fayda sağlamaya devam etmektedir.