Öğünlerimizin vazgeçilmesi olan kahvaltı sofralarında çıtır çıtır bir simit yemeye hazır olun! MasterChef bu akşamki bölümünde lezzetli ve lezzetli çıtır çıtır bir sokak simiti yapacak. Sizlerin de bu sabahki simitiniz MasterChef'den gelecek.
SİMİT MALZEMELERİ
- Hamuru için 1 su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı ölçüsünde süt
- 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
- 1.5 tatlı kaşığı ölçüsünde şeker
- 1 tatlı kaşığı ölçüsünde instant maya un
Üstü için ise;
- 1 tane yumurta
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde toz şeker
SİMİT TARİFİ
- İlk etapta süt, su ve sıvı yağı bir kabın içerisine dökün.
- Elinizle güzelce karıştırdıktan sonra şeker, tuz ve mayayı ilave ederek karıştırma işlemine devam edin.
- Ununuzu azar azar ekleyerek yumuşak bir kıvam elde etmeye çalışın.
- Hamuru bu şekilde 30 dakika kadar dinlendirmeye bırakın.
- Üç bardak su 1 yemek kaşığı tozşeker ve bir tane yumurtaya geniş bir kabın içersinde alarak çırpma teliyle güzelce karıştırın.
- Elde etmiş olduğunuz hamuru gül şeklinde hazırlayarak şeker su karışımını bulayarak hamurlarınızı tepsiye dizdikten sonra 220°’de önceden ısıtmış olduğunuz fırında 20 dakika kadar pişirin.
- Fırından çıktıktan sonra ise sıcak şekilde servis edebilirsiniz. Herkese afiyet olsun...