DOLAR
35,27 -0,13%
EURO
36,71 -0,36%
ALTIN
2.979,46 -0,57%
BITCOIN
3.367.037,79 3,64%

Bugün kandil simidiniz bizden! Kıyır kıyır ağıza attığınızda anında dağılan kandil simidi tarif

Bugün kandil simidinizi sizlere verdiğimiz enfes tarifle yapmaya hazır olun! Pişirmeye başladığınız andan itibaren tüm leziz kokusu apartmana dağılacak. Komşularınız akşam olsa da bir an önce kandil simidimiz gelse diye bekleyecek. İşte kıyır kıyır, ağaca atılan her lokmada dağılan kandil simidi tarifi…

Yayın Tarihi: 06.02.2024 14:32
Güncelleme Tarihi: 06.02.2024 14:32

Bugün kandil simidiniz bizden! Kıyır kıyır ağıza attığınızda anında dağılan kandil simidi tarif

Kandil simidi tarifimizle bugün tüm apartman duacınız olacak. Mis gibi kokusuyla evinizi apartmanınızı saracak bu tarif, her lokmasında ağzınızda dağılacak. Kıyır kıyır dokusuyla ve hafif tatlı tadıyla kandil simidini özleyenler için harika bir seçenek! Şimdi bu muhteşem tarifle evde şipşak kandil simidi yapmaya hazır mısınız? O zamana tarife geçelim…

KANDİL SİMİDİ TARİFİ MALZEMELERİ

  • 125 gram tereyağı ya da margarin
  • Yarım çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı ölçüsünde yoğurt
  • 1 çay kaşığı ölçüsünde tuz
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde mahlep (evde varsa)
  • 3 su bardağı + 2 yemek kaşığı ölçüsünde un
  • 1 yumurta sarısı ( beyazı dışına)
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde sirke
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde şeker
  • 1 tatlı kaşığı ölçüsünde kabartma toz

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

KANDİL SİMİDİ TARİFİ YAPILIŞI

  1. Yoğurma kabının içerisine yumurta sarısı, sıvı yağ, tereyağı ya da margarin, yoğurt, mahlep, sirke, tuz ve şekeri ekleyin.
  2. Malzemeleri elinizle güzelce karıştırın.
  3. Ardından un ve kabartma tozunu ekleyerek yoğurmaya işine başlayın. 
  4. Unu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyerek yoğurmaya devam edin. Un miktarı hamurun kıvamına bağlı olarak değişim gösterebilir.
  5. Hazırlamış olduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartarak elinizle simit şeklini verin. Önce yumurta beyazına sonra susama bulayın. Eğer susamlarınızı önceden hafifçe kavurduysanız, daha lezzetli olacaktır.
  6. Yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine simitlerinizi yerleştirin.
  7. Önceden ısıtmış olduğunuz 180 derecelik fırında simitlerinizin üzerleri nar gibi kızarana kadar pişirin.

Şimdiden herkese afiyet olsun! 

Hazırladığınız bu nefis susamlı kandil simitleri, misafirlerinizin ve ailenizin favorisi olacak.