DOLAR
34,02 -0,09%
EURO
38,01 -0,11%
ALTIN
2.826,85 0%
BITCOIN
2.142.378,34 0,18%

Budapeşte'de Tepki: Macar Firması Terör Olayına Karıştı

Budapeşte sakinleri, Lübnan'da patlatılan cihazları satan BAC Consulting'e tepki gösterdi.

Yayın Tarihi: 19.09.2024 17:45
Güncelleme Tarihi: 19.09.2024 17:45

Budapeşte'de Tepki: Macar Firması Terör Olayına Karıştı

Budapeştelilerden Tepki Yağdı

Macar şehirlerinde yankı uyandıran bir olay, Lübnan'da meydana gelen ve 12 kişinin yaşamını yitirdiği patlamaların ardından gündeme geldi. Budapeşte merkezli BAC Danışmanlık Ltd. adlı firmanın, bu patlamalarda kullanılan cihazları sattığı ortaya çıkınca halk büyük bir üzüntü ve öfke içinde tepkilerini dile getirdi.

Yerel Halktan Sesler

AA muhabirine konuşan Budapeşteli bir vatandaş, isminin gizli kalmasını isteyerek, "Bir ülkenin toprağına yönelik terörist bir saldırının yaşanması kabul edilemez," dedi. Alex isimli bir başka vatandaş, Gazze'de yaşananların insanlık dışı olduğunu vurgulayarak, "İsrail’in eylemleri hukuksuz. Kimse kaybedilen hayatları umursamıyor," şeklinde yorumda bulundu.

İnsan Hayatının Değeri

Barni adında bir başka Budapeşteli ise, "Bu firmanın sadece Macarlar tarafından yönetilmediği kesin. Ancak böyle bir olayla anılmak beni üzüyor," diyerek duygularını paylaştı. Diğer bir vatandaş Viktor ise, "Macarların bu olayla bağlantılı olmasını kabullenmek zor. Bu ülke büyük bir ulus ve herkes aynı düşünmüyor," dedi.

Firmanın Sahibi Kimdir?

BAC Consulting'in bulunduğu bölgede oturan bir kadın, firmayı ve sahibini tanımadığını söyleyerek, "Bu olaydan sonra ailece tedirginiz. Firmanın sahibi Christiana Barsony-Arcidiacono'yu burada hiç görmedim," ifadelerini kullandı.

Lübnan'daki Patlamalar Ne Olmuştu?

17 Eylül 2023'te Lübnan'da gerçekleşen çağrı cihazı patlamalarında ikisi çocuk 12 kişi hayatını kaybetmiş, yaklaşık 2 bin 800 kişi yaralanmıştır. 18 Eylül'de meydana gelen telsiz patlamalarında ise 20 kişi öldü, 450'den fazla kişi yaralandı.

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023 tarihinden bu yana çeşitli çatışmalar devam etmektedir. Lübnan yetkilileri, patlamalardan İsrail’i sorumlu tutarken, İsrail’den henüz bir açıklama gelmemiştir.