DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.113.432,62 1,13%

Bu yapay zekâ uygulaması bir fotoğraftaki her şeyin yerini değiştirebiliyor!

Bir fotoğraftaki herhangi bir şeyi değiştirmenize olanak tanıyan yeni bir yapay zekâ uygulaması geliştirildi. İşte merak edilenler...

Yayın Tarihi: 29.01.2024 10:46
Güncelleme Tarihi: 29.01.2024 10:46

Bu yapay zekâ uygulaması bir fotoğraftaki her şeyin yerini değiştirebiliyor!

Araştırmacılar, yapay zekâ teknoloji sayesinde yepyeni bir gelişmeye imza attı. Yeni geliştirilen bir yapay zekâ uygulaması, bir fotoğraftaki her şeyin yerini değiştirmeye izin veriyor.

ReplaceAnything olarak adlandırılan bu araç, şu anda çevrim içi bir demo sayfasında test edilebiliyor. Yapay zekâ değiştirme uygulaması, kullanıcıların fotoğraf yüklemelerine, saklamak istedikleri konuyu seçmelerine ve ardından fotoğrafın bazı kısımlarını değiştirmek için bir istem girmelerine olanak tanıyor.

yapay zeka

FAYDALI OLDUĞU KADAR TEHLİKELİ

Fakat sırf arkadaşlarınızın, aile üyelerinizin ve hatta ünlülerin fotoğraflarını çekip istediğiniz yere koyma özgürlüğü verdiği için tehlikeli bir uygulama olduğu düşünülüyor. Bu nedenle, bu özel uygulamanın kötü amaçlı davranışları önlemek için güvenlik önlemlerine sahip olduğu umuluyor.

Yapay zekâ, bir özneyi yeni bir konuma uyacak şekilde kaydırabiliyor. Fakat bu uygulamanın kusursuz olmadığı ve birinin bir görselden kesip başka bir görsele yerleştirildiği anlaşılıyor.

Fakat yakın gelecekte görsellerdeki kişi ve nesnelerin yerinin değiştirilmesine rağmen fark edilemeyecek kadar gerçek olması beklense de, bu tür hileleri tespit etmeye yönelik yeni yapay zekâ uygulamalarının da geliştirileceği öngörülüyor.