Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bu tarifi denedikten sonra diğer kekler sünger gibi gelecek! Görünüşüyle pastaneleri aratmıyor

Çay veya kahvenin yanında keyifle tüketebileceğiniz leziz ve basit bir tatlı tarifi... Şimdiye kadar yediğiniz tüm kekleri unutun. Bu kek tarifine kesinlikle âşık olacaksınız. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 26.11.2023 18:19
Güncelleme Tarihi: 26.11.2023 18:19

Bu tarifi denedikten sonra diğer kekler sünger gibi gelecek! Görünüşüyle pastaneleri aratmıyor

Çay davetlerinizde ve akşam sohbetlerinizde gelen misafirlerinizin sizden ısrarla isteyeceği o kek tarifi için tüm detaylar haberimizde…

su

YEDİĞİNİZ TÜM KEKLERİ UNUTUN, ÇAYIN YANINA BU KEK BAŞKA! KASIRGA KEK TARİFİ VE YAPIMI;

Bu kasırga keki tarifi çayın yanına mükemmel bir eşliktir. Farklı ve lezzetli bir kek tarifi arıyorsanız Kasırga Kek tam size göre. Adını zengin dokusu ve lezzetinden alan bu pasta aklınızı başınızdan alacak.

İŞTE KASIRGA KEK TARİFİ VE YAPIMI

MALZEMELER:

4 yumurta

1 su bardağı şeker

1 su bardağı süt

Yarım çay bardağı sıvı yağ

Vanilin 1 paket

2 bardak un

1 torba kabartma tozu

3 yemek kaşığı kakao

1 su bardağı kıyılmış ceviz veya fındık

Yarım su bardağı damla çikolata

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri mikserle kabarıncaya kadar çırpın

Sıvı malzemeleri (süt, yağ) ekleyip karıştırın.

Un, vanilin, kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip karıştırın.

Ezilmiş ceviz veya fındıkları ve çikolata parçacıklarını karıştırın.

Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış kek kalıbına dökün.

Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında yaklaşık 35 ila 40 dakika pişirin.

Piştikten sonra dilimleyerek çayın yanında afiyetle tüketebilirsiniz. Kasırga kek muhteşem tadıyla misafirlerinizi mest edecek! Afiyet olsun