DOLAR
34,24 0,03%
EURO
37,45 0,2%
ALTIN
2.928,22 -0,03%
BITCOIN
2.146.587,17 0,49%

Bu tarif katmer ustaların çatır çatır çatlatacak! Tel tel katmer yapmaya hazır olun

Geleneksel lezzetlerden birisi olan katmeri evinizde yapmaya hazır olun. Hem lezzetli hem de pratik bu tarif ile evinizde lezzetli mi lezzetli tel tel ayrılacak bir katmer yapabileceksiniz.

Yayın Tarihi: 27.11.2023 12:19
Güncelleme Tarihi: 27.11.2023 12:19

Bu tarif katmer ustaların çatır çatır çatlatacak! Tel tel katmer yapmaya hazır olun

Evinizde misler gibi kokan ve tel tel ayrılabilirecek bir katmer yapmaya hazır olun. Bu tarif ile klasik tatlara modern dokunuşları tekrardan keşfedebileceksiniz. Tel tel ayrılan, sizi mutfakta farklı bir lezzet yolculuğuna çıkartacak olan katmer tarifi parmaklarınızı yemenize bile sebebiyet verecek.

TELTEL AYRILAN KATMER TARİFİ MALZEMELERİ

  • Hamuru için 1.5 tatlı kaşığı tuz 
  • 2.5 su bardağı ölçüsünde süt 
  • Aldığı kadar ise un
  • Aalarına ve üzerine sürmek için ise; 150 gr ölçüsünde tereyağı, bir çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ 

katmer

TEL TEL AYRILAN KATMER TARİFİ YAPILIŞI 

  1. Hamuru için ilk etapta geniş bir kabının içersine bütün malzemeleri alarak güzelce yoğuralım.
  2. Üzerini örterek 30 dakika boyunca dinlendirelim.
  3. Hamurumuzu 10 ila 12 eşit parçaya bölerek güzelce yuvarlayalım.
  4. Üzerlerine ise un serperek ince bir şekilde açalım.
  5. Eritmiş olduğumuz tereyağını sıvı yağ ile karıştıralım.
  6. Açmış olduğumuz hamura iki yemek kaşığı ölçüsünde yağ dökerek elimizle her tarafına güzelce sürelim.
  7. Üzerine tekrardan açmış olduğunuz hamur serelim ve her tarafına tekrardan yağımızı sürelim.
  8. Rulo yaparak içe doğru sararak gül şeklini verelim.
  9. Tüm bezelere aynı işlemi uygulayalım.
  10. Üzerini ise örerek buzdolabında 30 dakika kadar bekletelim.
  11. Tezgahın üzerine biraz açtığımız hamurlarımızı sererek hamurları orta büyüklükte açalım.
  12. Yağsız bir tava üzerinde kızaran tarafının üzerini yağlayarak güzelce pişirelim.
  13. Sıcak bir şekilde servis etmeyi unutmayalım. Herkese afiyet olsun!