
Bu tariften sonra ev hanımlarının artık saatlerce poğaça mayalanmasınını beklemesine gerek yok. Hem lezzetli hem pratik bu tarif sayesinde 1 saat içersinde poğaçanız hazır. 50 dakikada hazırlayacağınız 20 dakikada da pişirirceğiniz mayasız kaşarlı poğaça tarifinin fırın kokusu tüm apartmanı saracak. Komşularınız sadece bu tarif için bile kapınıza gelecek. Az malzemeli 1 saat içersinde yapacağınız bu tarif gözde tarifiniz olacak. İşte mayasız kaşarlı poğaça tarifi...
MAYASIZ KAŞARLI POĞAÇA TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 su bardağı ölçüsünde sulu yoğurt
- 1 su bardağı ölçüsünde sıvı yağ
- 2 tane yumurta
- 1 tatlı kaşığı ölçüsüne tuz
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde tozşeker
- 2 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı ölçüsünde un
İç harcı için;
- 20 gram kaşar peyniri
- 4 yemek kaşığı ölçüsünde pekmez
- Yarım su bardağından daha az su
- 1.5 çay bardağı ölçüsünde kavrulmuş susam
MAYASIZ KAŞARLI POĞAÇA TARİFİ NASIL YAPILIR?
- İlk etapta susamları kavurarak tarifimize başlıyoruz.
- Kavurmuş olduğumuz susamları soğumak için bir köşeye bırakıyoruz.
- Sonrasında hamurumuzun malzemelerini derin bir karıştırma kabının içersine alarak hamurumuzu güzelce yoğurmaya başlıyoruz.
- Hiç bekletmeden tezgahımızın üzerine yorduğumuz hamuru alıyoruz.
- Avuç içi büyüklüğünde bezelerimizi alıp elimize yuvarlıyoruz.
- Oluşturmuş olduğumuz bezlerin içlerini açarak kaşarlı yerleştirip somon şeklinde poğaçalarımızı şekillendiriyoruz.
- Şekillenen poğaçalarımızı ilk etapta pekmezli suya daha sonra kavrulmuş susama bulayıp tepsimize sırayla yerleştiriyoruz.
- Üzerlerine bıçakla çizikler atıp 180°’de pişiriyoruz.
- Tamamen hamurumuz kızarınca fırından alabiliriz. Sıcak sıcak servis etmeyi unutmayın! Herkese afiyet olsun...