Sabah kahvaltılarınıza ve çay yanlarınıza lezzetli mi lezzetli; sofralarda vazgeçilmez olacak bir lezzet eklemek istiyorsanız muhakkak sizlere verecek olduğunuz patatesli katmer tarifini denemelisiniz! Tam tarifte yaptığınız müddetce 15 adet katmer çıkartacak bu tarifle, tüm apartmanı doyurmanız mümkün. 1 saatte hazırlayacağınız, 25 dakikada pişirceğiniz katmerinizin kokusu tüm apartmana yayılacak. Dış kapıdan komşularınız sizin kata kadar bu koku ile çıkacak. İşte parmak yedirten patatesli katmer tarifi!
PATATESLI KATMER TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 kilo patates
- Pulbiber
- Tuz
Hamuru için:
- 3 su bardağı ölçüsünde su
- 1 yemek kaşığı ölçüsünde tuz (silme)
- 1 kilo un
Ara katlar için:
- 200g tereyağ
- 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ
Üzeri için:
- Yumurtanın sarısı
PATATESLİ KATMER TARİFİ YAPILIŞI
- İlk etapta güzelce patatesleri yıkayarak haşlayın.
- Ardından süzerek soyun ve püre haline getirin.
- Üzerlerine tuz ve pulbiber ilavesi ederek karıştırmaya başlayın.
- Uygun bir tava içersinde sıvı yağ ve tereyağı alıp ısıtın.
- Hamuru için tuz, su ve unu kabın içersine alıp yoğurun.
- Limon büyüklüğünde bezeler elde edin ve 20 30 dakika kadar dinlendirmeye bırakın.
- Her bezeyi tabak büyüklüğü ölçüsünde özenle açın.
- Sonra tereyağı karışımını gezdirerek eliniz yardımıyla hamuru çekerek açın.
- Hamuru dört eşit şekilde şeritler halinde kesip üst üste dizin.
- Eliniz yardımıyla hamuru hafif çekerek elinize dolayın.
- Alt kısmında ise yüzün iç kısmına patatesli harçtan ekleyerek uçlarını birleştirmeye başlayın.
- Ardından elinizle bastırarak 1 cm kalınlığında hamurunuzu açın.
- Üzerine ise yumurta sarısı sürerek 200 derecelik fırında tamamen kızarana kadar pişirin.
- Herkese şimdiden afiyet olsun...