DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.146.438,28 -0,2%

Bu ölçüyle tam tamına 15 tane patatesli katmer çıkacak! Parmak yedirten katmer tarifi

Sabah kahvaltılarınızın, öğleden sonra çaylarınızın yanına lezzetli bir katmer yapmak istiyorsanız; bu tarifle tam ölçü ile 15 adet katmeriniz hazır! Patatesli katmerle çay yanlarınızı, kahvaltı sofralarınızı renklendirin. İşte tarifin detayları…

Yayın Tarihi: 24.01.2024 14:21
Güncelleme Tarihi: 24.01.2024 14:21

Bu ölçüyle tam tamına 15 tane patatesli katmer çıkacak! Parmak yedirten katmer tarifi

Sabah kahvaltılarınıza ve çay yanlarınıza lezzetli mi lezzetli; sofralarda vazgeçilmez olacak bir lezzet eklemek istiyorsanız muhakkak sizlere verecek olduğunuz patatesli katmer tarifini denemelisiniz! Tam tarifte yaptığınız müddetce 15 adet katmer çıkartacak bu tarifle, tüm apartmanı doyurmanız mümkün. 1 saatte hazırlayacağınız, 25 dakikada pişirceğiniz katmerinizin kokusu tüm apartmana yayılacak. Dış kapıdan komşularınız sizin kata kadar bu koku ile çıkacak. İşte parmak yedirten patatesli katmer tarifi!  

PATATESLI KATMER TARİFİ MALZEMELERİ 

  • 1 kilo patates
  • Pulbiber
  • Tuz

Hamuru için:

  • 3 su bardağı ölçüsünde su
  • 1 yemek kaşığı ölçüsünde tuz (silme)
  • 1 kilo un

Ara katlar için:

  • 200g tereyağ
  • 1 çay bardağı ölçüsünde sıvı yağ

Üzeri için:

  • Yumurtanın sarısı

PATATESLİ KATMER TARİFİ

PATATESLİ KATMER TARİFİ YAPILIŞI     

  1. İlk etapta güzelce patatesleri yıkayarak haşlayın. 
  2. Ardından süzerek soyun ve püre haline getirin.
  3. Üzerlerine tuz ve pulbiber ilavesi ederek karıştırmaya başlayın.
  4. Uygun bir tava içersinde sıvı yağ ve tereyağı alıp ısıtın.
  5. Hamuru için tuz, su ve unu kabın içersine alıp yoğurun. 
  6. Limon büyüklüğünde bezeler elde edin ve 20 30 dakika kadar dinlendirmeye bırakın.
  7. Her bezeyi tabak büyüklüğü ölçüsünde özenle açın.
  8. Sonra tereyağı karışımını gezdirerek eliniz yardımıyla hamuru çekerek açın. 
  9. Hamuru dört eşit şekilde şeritler halinde kesip üst üste dizin.
  10. Eliniz yardımıyla hamuru hafif çekerek elinize dolayın. 
  11. Alt kısmında ise yüzün iç kısmına patatesli harçtan ekleyerek uçlarını birleştirmeye başlayın.
  12. Ardından elinizle bastırarak 1 cm kalınlığında hamurunuzu açın.
  13. Üzerine ise yumurta sarısı sürerek 200 derecelik fırında tamamen kızarana kadar pişirin.
  14. Herkese şimdiden afiyet olsun...