DOLAR
33,99 0%
EURO
37,84 0%
ALTIN
2.821,66 0%
BITCOIN
1.970.636,28 0%

Bu meyveden yiyen tuvalette mahsur kalıyor! Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor

İncirin sağlık açısından birçok faydası vardır. Meyveler sindirim sistemini düzenleyen kalsiyum açısından da zengindir. Ancak uzmanlar alerji riski konusunda uyarıyorlar.

Yayın Tarihi: 14.07.2024 06:55
Güncelleme Tarihi: 14.07.2024 06:55

Bu meyveden yiyen tuvalette mahsur kalıyor! Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor

İncir, dut familyasına ait ficus ağacının meyvesidir. Bu meyvenin kendine özgü bir tadı, yumuşak ve çiğnenebilir bir dokusu vardır ve birçok yenilebilir tohum içerir. Taze incirler hassastır ve çabuk bozulur, bu nedenle bazı insanlar onları kurutur. Bu, tüm yıl boyunca yiyebileceğiniz anlamına gelir.

İncir potasyum açısından zengindir ve aynı zamanda kan basıncını dengelemeye yardımcı olan bir meyvedir. İncir kalp-damar sağlığını korur ve kansere karşı koruyan lif açısından zengindir.

"Sindirim sistemini rahatlatır"

Antioksidanlar ve vitaminler içerir. Bağışıklığın artmasına yardımcı olur. Meyvelerin ayrıca sindirim sistemi fonksiyonunu desteklediği ve kabızlık sorunlarını önlediği de bilinmektedir.

İncir, yüksek lif içeriğinden doğal üshil görevi görür, bu nedenle beslenme desteği ve bağırsakları güçlendirmek için sıklıkla tavsiye edilir. Lif ayrıca bağırsak bakterilerinizi besleyen ve sağlıklı bağırsak ortamını destekleyen prebiyotik özelliklere de sahiptir.

incirin faydaları

"Kalsiyum açısından zengindir"

İncir kalsiyum açısından da zengindir. Aynı zamanda magnezyum ile fosfor gibi kemik dostu mineraller açısından da iyi bir kaynaktır. Bazı araştırma sonuçlarında incir diğer meyvelere oranla 3,2 kat daha çok kalsiyum içerdiği kaydedilmiştir.

"Sağlıklı kan basıncını destekler"

Birçok kişi işlenmiş gıdalar ile sodyum tüketmektedirler. Çok fazla sodyum potasyum eksikliğine neden olabilir ve bu dengesizlik ise yüksek tansiyona yol açabilir.

Başta; Taze incir de olmak kaydıyla meyve ve sebzelerle beslenme doğal potasyum düzeylerini artırır ve bundan dolayı da incir meyvesi kan basıncını düşürmek için önerilir.

İncir doğal olarak yüksek oranda lif ve vitamin ve mineral bakımından zengindir; bu da onları kilo yönetimine yardımcı olan bir besin takviyesi yapar. Lif bakımından zengin gıdalar kendinizi tok hissetmenizi sağlar, açlığı ve iştahı azaltır ve temel besinler kan düzenlemesini iyileştirir.

"Kilo alımına neden olabilir"

incirin faydaları

Şeker alımını en aza indiren diyet sırasında incir tüketimine dikkat etmelisiniz. Uzmanlar iki kuru ya da iki taze incirde yaklaşık 60 kalori bulunduğunu söylüyor. Çok fazla yemek kilo almanıza neden olabilir.

"Şeker hastaları dikkatli tüketmeli"

Tüm meyveler gibi incir de yüksek miktarda karbonhidrat içerdiğinden şeker hastalarının bunları tüketirken özellikle dikkatli olması gerekir. Aldığınız miktarı dikkate almazsanız kan şekeri seviyelerinde artış kaçınılmazdır.

"Alerjiye neden olabilir"

İncir, bazı kişilerin alerjisi olabileceği doğal lateks içerir. Eğer sizde de düşük oksalatlı diyet listesi varsa incirin yüksek oranda oksalat içerdiğini mutlaka bilmelisiniz.

İncir, aynı zamanda K vitamini açısından da oldukça zengindir. Kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsanız incir ile K vitamininden zengin diğer gıdaların alımını sınırlamalısınız.

Kuru inciri nasıl saklamalıyım?

Kuru incirin saklanması oldukça önemlidir. Serin ve kuru ortamda saklayın. Buzdolabında saklanıyorsa lütfen bir yıl içinde kullanın.