DOLAR
34,73 -0,07%
EURO
36,59 -0,25%
ALTIN
2.961,09 -0,14%
BITCOIN
3.421.828,18 0,36%

Bu lezzeti tadanlar vazgeçemiyor! Fırında karnabahar tarifi parmak yedirtecek

Faydaları saymakla bitmeyen kış sebzelerinden karnabahar, doğru teknikle pişirildiğinde en lezzetli fırın yemeği olabilir. Karnabaharı özel sosla baharatlayabilir, akşam yemeği için leziz tarifler hazırlayabilirsiniz. Malzemeler hazır olduktan sonra fırında karnabahar tarifinin tamamına geçebilirsiniz.

Yayın Tarihi: 24.03.2024 17:39
Güncelleme Tarihi: 24.03.2024 17:39

Bu lezzeti tadanlar vazgeçemiyor! Fırında karnabahar tarifi parmak yedirtecek

Fırında Karnabahar Tarifi

Malzemeler:

1 adet bütün karnabahar

1/2 çay kaşığı köri

1 yemek kaşığı hardal

1 çay kaşığı toz sarımsak

1 çat kaşığı kırmızı toz biber

2 yemek kaşığı tereyağı

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

1 tutam kıyılmış maydanoz

Fırında Karnabahar Tarifi

Hazırlanışı:

Yeşil yaprakları karnabahardan ayırın ve sap kısmını da kesin.

Karnabaharın tamamını geniş bir tencereye koyun. Kaynar su ekleyin ve yarı yarıya azalıncaya kadar yaklaşık 10 dakika kaynatın.

Pişen karnabaharı fırın tepsisine dizin. Hardal, köri, sarımsak, kırmızı biberle tuzu bir kasede birleştirin.

Eritilmiş tereyağını ekleyip sosu karıştırın. Sosu karnabaharın üzerine dökün.

Önceden 200 dereceye ısıtılmış fırına atın yaklaşık 25 dakika kadar pişirin. Kıyılmış maydanozu karnabaharın her tarafına serpip servis yapın.

Püf Noktası:

Karnabaharın pişerken kokusunu azaltmak için kaynayan suya süt ekleyin.