DOLAR
34,23 0,08%
EURO
37,62 0,18%
ALTIN
2.919,65 -0,07%
BITCOIN
2.117.881,4 0,92%

Bu lezzete herkes bayılacak! Çikolatalı tart kek tarifi damaklara lezzet şöleni yaşatacak

Evde yapabileceğiniz pratik ve aynı zamanda lezzetli tatlı tarifleri arıyorsanız çikolata severlere harika önerilerimiz var. Çikolatalı tart tarifleri, hazırlaması kolay ve tadı lezzetli bir alternatiftir. Günün her saatinde keyifle tüketebileceğiniz bu zengin çikolatalı tatlı, çay veya kahve saatlerinize lezzet katacak, misafirlerinizi büyüleyecek. İşte size çikolatalı kek tart tarifi..

Yayın Tarihi: 06.07.2024 22:00
Güncelleme Tarihi: 06.07.2024 22:00

Bu lezzete herkes bayılacak! Çikolatalı tart kek tarifi damaklara lezzet şöleni yaşatacak

Çikolata tutkunlarına özel bir tarif var. Çayın veya kahvenin yanına çok yakışan, yapımı kolay, herkes tarafından sevilecek zengin çikolatalı tart kek, tatlı isteğinizi giderecek, misafirlerinizi etkileyecek bir seçenektir. Burada ayrıntılı tarifler ve adım adım talimatlar bulabilirsiniz..

Çikolatalı Tart Kek Tarifi

Malzemeler:

Kek için:

2 adet yumurta

1 çay bardağı toz şeker

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı kakao

1,5 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

Ganaj için:

200 ml sıvı krema

1 paket sütlü çikolata (80g)

1 paket bitter çikolata (80g)

Çikolatalı Tart Kek Tarifi

Hazırlanışı:

Geniş bir karıştırma kabında iki yumurtayı karıştırın. 1 çay bardağı şekeri ekleyin. Karışım beyaz ve köpüklü olana kadar yaklaşık olarak 5 dakika kadar mikserle karıştırın. Yumurta-şeker karışımına 1 bardak süt ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. Mikserle düşük devirde 1-2 dakika kadar karıştırın.

Daha sonra kakaoyu, unui vanilyayı ve kabartma tozunu bir kapta birleştirin. Bu kuru karışımı sıvı malzemelerin üzerine ekleyip mikserle karıştırın.

Kek hamurunu iyice yağlanmış 27 cm çapındaki tart kalıbına dökün. Spatula yardımıyla hamurun üzerini düzleştirin ve eşit bir biçimde yayın.

Önceden 180°C'ye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini içine kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz. Eğer kürdan temiz çıkarsa kek hazır demektir.

Kek pişince fırından çıkarın, tamamen soğumasını bekleyin. Soğuyan keki kalıptan dikkatlice çıkarıp uygun bir tabağa alın. 200 ml taze kremayı bir tencereye dökün ve kısık ateşte ısıtın.

Ardından 80 gram sütlü çikolatayı ve 80 gram bitter çikolatayı ekleyin. Kremayı kaynatmadan çikolata eriyene kadar karıştırın.

Daha sonra karışımı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Sıcak çikolatalı ganajı kekin üzerine dökün. Pastanın ortasına 3-4 yemek kaşığı ganaj koyun ve kenarlarından taşmamasına dikkat ederek dikkatlice yayın. Kalan ganajı ekleyip eşit şekilde yayalım.

Ganajlı keki 1 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletin. Bu süre ganajın priz almasını ve pastanın tatlarının tamamen karışmasını sağlar.

Kekinizi buzdolabından çıkarın, dilediğiniz gibi süsleyin. Dilimleyip çay ya da kahvenin yanında afiyetle yiyin.