DOLAR
34,56 -0,25%
EURO
36,68 -0,21%
ALTIN
2.901,85 -0,02%
BITCOIN
3.150.563,47 0,06%

Bu işi yapan ayda 300 bin TL kazanıyor! Paraya para demiyorlar

İş arayanlar için altın değerinde fırsatlar kapıları çalıyor! Yüksek gelir umuduyla meslek dallarına yönlenenlerin tercihi, bazı sektörlerde eleman bulma zorluğu çekiyor. Çıraklık sisteminin zayıflamasıyla birlikte nitelikli eleman sıkıntısı yaşayan sektörler, bu sorunu çözmek için maaşları göz kamaştırıcı seviyelere çekiyor. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 25.03.2024 22:44
Güncelleme Tarihi: 25.03.2024 22:44

Bu işi yapan ayda 300 bin TL kazanıyor! Paraya para demiyorlar

Çıraklık sistemindeki zayıflama, nitelikli eleman eksikliği yaşayan sektörleri zor durumda bırakıyor. Bu eksikliği gidermek adına inşaat sektörü gibi alanlarda maaşlar yükseltiliyor. Özellikle inşaat sektörü, çeşitli ustalık dallarında ciddi bir işçi açığıyla karşı karşıya.

Gözlemlere göre, şantiye şefleri için sunulan 50 bin TL'lik maaşlar ve kule vinç operatörlerine sağlanan 200 bin TL'lik ücretler, sektördeki eleman bulma sıkıntısını artırıyor. Ancak, AYİDER Başkan Yardımcısı Ahmet Erkurtoğlu'nun belirttiğine göre, meslek okullarının azalması ve yeterli teşviklerin sağlanmaması, bu sıkıntının temel nedenleri arasında.

 

İŞ MAKİNESİ OPERATÖRLERİNE YÜKSEK MAAŞA RAĞMEN ELEMAN BULUNAMIYOR

İnşaat sektöründe günlük 2 bin Türk Lirası kazanan şap ustaları gibi birçok meslek dalında işçi bulmak giderek zorlaşıyor. Özellikle kentsel dönüşüm projelerinin hızlanması gereken bir dönemde yaşanan bu eleman sıkıntısı, sektör temsilcileri tarafından bü


İnşaat sektöründe günlük 2 bin Türk Lirası kazanan şap ustaları gibi birçok meslek dalında işçi bulmak giderek zorlaşıyor. Özellikle kentsel dönüşüm projelerinin hızlanması gereken bir dönemde yaşanan bu eleman sıkıntısı, sektör temsilcileri tarafından büyük bir endişe kaynağı olarak değerlendiriliyor. Anadolu Yakası İş Makinecileri Derneği'nin belirlediği yeni ücretlerle birlikte, iş makinesi operatörleri için de maaşlar 150 bin Türk Lirası'na yükseltiliyor.

Bu durum, deprem gibi doğal afetler sonrasında yaşanan acil ihtiyaçların karşılanmasında ciddi aksamalara neden oluyor. Özellikle deprem bölgesinde yıkım çalışmalarında kullanılan makas operatörlerine 300 bin Türk Lirası'na varan maaşlar teklif edilmesine rağmen eleman bulunamaması, sektördeki ciddi eleman sıkıntısını gözler önüne seriyor.