DOLAR
33,98 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.822,42 0%
BITCOIN
1.963.584,57 0%

Bu akşam ne pişirsem diye düşünenlere lezzetli bir 27 Temmuz günü menüsü!

Eğer sizler de her akşam hangi yemeği yapacağınızı düşünmekten bıktıysanız harika bir haberimiz var! Sizler için en lezzetli tarifleri birleştirerek harika bir günün menüsü oluşturduk. Sizler de 27 Temmuz gününün menüsünü yaparak hem yemek düşünme derdinden kurtulabilir hem de birbirine uyumlu bir menü çıkarabilirsiniz!

Yayın Tarihi: 27.07.2024 16:18
Güncelleme Tarihi: 27.07.2024 16:18

Bu akşam ne pişirsem diye düşünenlere lezzetli bir 27 Temmuz günü menüsü!

Bugün ne pişirsem diyenler ve lezzetli, farklı alternatifler arayanlar buraya! Tadını çok seveceğiniz, yapımı pratik, birbirini tamamlayan lezzetler günün menüsünde... Eğer 'Akşam ne yesek, bugün ne pişirsem?' diyorsanız bu menü tam size göre! 

Damak zevkinize uyacak ezogelin çorbası tarifi, patlıcan musakka tarifi, semizotu salatası tarifi, kaymaklı ekmek tatlısı tarifi. Yeni lezzetler ve şık sunumlar konusunda size yardımcı olacak bu tarifler ile harika bir sofra kurabilirsiniz. İşte 27 Temmuz 2024 bugün ne yapsam menüsü! 

27 Temmuz günün menüsü

Her gün hangi yemeği yapacağınızı düşünmekten sıkıldıysanız bu içerik tam da sizler için! Eğer sizler de akşama ne yemek yapacağınıza karar veremiyorsanız, bu menüyü deneyebilirsiniz…

  • Başlangıç: Ezogelin Çorbası
  • Ana yemek: Patlıcan Musakka
  • Eşlikçi: Semizotu Salatası
  • Tatlı: Kaymaklı Ekmek Tatlısı

Ezogelin Çorbası tarifi

ezogelin çorbası

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 2 yemek kaşığı bulgur
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 8 su bardağı su veya et suyu
  • Tuz, karabiber, pul biber, nane

Yapılışı:

  • Kuru soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın.
  • Tereyağını tencerede eritip soğanları ve sarımsakları pembeleşinceye kadar kavurun.
  • Domates ve biber salçasını ekleyip karıştırın.
  • Kırmızı mercimek, bulgur ve pirinci ekleyin, birkaç dakika daha kavurun.
  • Suyu veya et suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.
  • Kaynadıktan sonra kısık ateşte mercimekler iyice yumuşayana kadar pişirin.
  • Tuz, karabiber, pul biber ve naneyi ekleyip karıştırın.
  • Çorbayı blenderdan geçirin veya süzgeçten geçirin.
  • Sıcak servis yapın.

Patlıcan Musakka tarifi

patlıcan musakka tarifi

Malzemeler:

  • 4 adet patlıcan
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber, kırmızı biber
  • Sıvı yağ

Yapılışı:

  • Patlıcanları alacalı soyup halka halka doğrayın. Tuzlu suda 15 dakika bekletin.
  • Soğanları ve sarımsakları ince doğrayın, yeşil biberleri küçük küçük doğrayın.
  • Tavada sıvı yağı kızdırıp patlıcanları kızartın ve fazla yağını almak için kağıt havlu üzerine alın.
  • Aynı tavada soğanları ve sarımsakları kavurun. Kıymayı ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.
  • Doğranmış domates ve yeşil biberleri ekleyin, birkaç dakika daha pişirin.
  • Salçayı ekleyip karıştırın ve sıcak suyu ekleyin. Tuz, karabiber ve kırmızı biberle tatlandırın.
  • Fırın kabına kızartılmış patlıcanları dizin, üzerine kıymalı harcı yayın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  • Sıcak servis yapın.

Semizotu Salatası Tarifi

semizotu salatası

Malzemeler:

  • 1 demet semizotu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Yapılışı:

  • Semizotunu yıkayıp temizleyin ve yapraklarını ayıklayın.
  • Yoğurdu bir kaseye alın, ezilmiş sarımsak ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Semizotunu servis tabağına alın, üzerine yoğurtlu karışımı dökün.
  • Zeytinyağını gezdirip servis yapın.

Kaymaklı Ekmek Tatlısı Tarifi

ekmek tatlısı

Malzemeler:

  • 6 dilim bayat ekmek
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 200 gr kaymak

Yapılışı:

  • Ekmek dilimlerini fırın tepsisine dizin ve 180 derece fırında kızartın.
  • Şekeri, suyu ve limon suyunu bir tencereye alıp kaynatın. Şerbet kıvamına gelince ocaktan alın.
  • Kızartılmış ekmeklerin üzerine sıcak şerbeti dökün ve çekmesi için bekletin.
  • Tatlı soğuduktan sonra üzerine kaymak ekleyip servis yapın.

Afiyet olsun! Bugünkü menüde yer alan bu lezzetli ve pratik tariflerle harika bir akşam yemeği hazırlayabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık!