DOLAR
34,24 -0,08%
EURO
37,6 -0,06%
ALTIN
2.913,25 -0,1%
BITCOIN
2.143.452,54 0,69%

Brüksel'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

Brüksel'de İsrail'in Gazze'deki soykırımını protesto eden Filistin destek gösterisi yapıldı.

Yayın Tarihi: 07.10.2024 23:27
Güncelleme Tarihi: 07.10.2024 23:27

Brüksel'de Filistin'e Destek Gösterisi Düzenlendi

Brüksel'de Filistin Destek Gösterisi

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, İsrail'in Gazze'deki soykırımının birinci yılı dolayısıyla büyük bir protesto gösterisi düzenlendi. Etkinlikte, katılımcılar Filistin ile dayanışma mesajları vererek adalet talep etti.

Borsa Meydanı'nda Toplanma

Yerel saatle 20.00 civarında yüzlerce kişi, kent merkezindeki Borsa Meydanı'nda (La Bours) bir araya geldi. Filistin ve Lübnan bayraklarını taşıyan göstericiler, katledilen çocukların fotoğraflarını sergileyerek kefiyeler giydi.

Genç Aktivistlerden Vurucu Açıklamalar

AA muhabirine konuşan genç aktivist Leo Lacap, "Filistin halkının yanındayız. Bir yıl oldu ama aslında bir yıldan çok daha önce başladı. Artık bu durumu tolere edemeyiz" dedi. Lacap, Avrupalı liderlerin 7 Ekim’deki mesajlarında İsrail'in soykırımına değinmemelerinin üzüntü verici olduğunu belirterek, "Dünya genelinde herkes, Filistin halkının yanında yer almalı" diye ekledi.

Sosyal Adalet İfadesi

Diğer bir katılımcı Hicham ise, "Onların tavrı, Avrupalıların gerçek görüşünü yansıtmıyor. Utanç verici bir durum" şeklinde konuştu. Kudüslü 77 yaşındaki Belçika vatandaşı Muhammed Safi, "Halkımız 70 yılı aşkın süredir zulüm altında. Tek istedikleri topraklarında barış içinde yaşamak" sözleriyle duygularını dile getirdi.

Von der Leyen'in Katılımı

Öte yandan, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Filistin’e destek gösterisiyle aynı saatlerde Brüksel’deki bir sinagogda düzenlenen anma töreninde yer aldı. 7 Ekim sonrası İsrail'i ziyaret ettiğini hatırlatan von der Leyen, Avrupa'da yükselen antisemitizmle mücadele etme sözü verdi.