DOLAR
34,09 0%
EURO
38,04 0%
ALTIN
2.874,38 0%
BITCOIN
2.138.665,28 0,65%

Brezilya Yüksek Mahkemesi, X İçin Yasal Temsilciden Belgeler Talep Etti

Brezilya, sosyal medya platformu X'ten yasal temsilcisinden belgeler sunmasını istedi.

Yayın Tarihi: 22.09.2024 11:05
Güncelleme Tarihi: 22.09.2024 11:05

Brezilya Yüksek Mahkemesi, X İçin Yasal Temsilciden Belgeler Talep Etti

Brezilya Yüksek Mahkemesi, X'ten Belgeler Talep Etti

Brezilya Yüksek Mahkemesi, ülkede erişimi engellenen sosyal medya platformu X'ten, atadığı yasal temsilci için gerekli belgeleri 5 gün içinde sunmasını istedi.

Yargıç Alexandre de Moraes'tan Açıklama

Yüksek Mahkeme Yargıcı Alexandre de Moraes, konuya ilişkin bir yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, X'in, avukat Rachel de Oliveira Villa Nova Conceiçao'yu Brezilya'daki yasal temsilcisi olarak atadığı belirtildi ve belgelerin sunulması konusunda 5 gün verildi.

Önceki Olaylar

Brezilya basınında 20 Eylül'de çıkan haberlere göre, X'in ülkedeki temsilci atamayı kabul ettiği ifade edilmişti. Ancak Brezilya'da X'e erişimin engellenmesi, Yüksek Mahkemenin, eski Devlet Başkanı Jair Bolsonaro hakkındaki "darbe girişimi" soruşturması çerçevesinde veri talebinin reddedilmesi sonucunda gerçekleşmişti.

Mahkeme, X'e 24 saat içinde yasal temsilci ataması için süre tanırken, belirtilen sürede bu atamanın yapılmaması üzerine 31 Ağustos'ta, "temsilci atanana ve kesilen para cezaları ödenene kadar" X'e erişim engeli getirilmişti.

Elon Musk'ın Tepkisi

Şirketin sahibi Elon Musk, X'ten yaptığı paylaşımda, "İfade özgürlüğü, demokrasinin temel taşıdır ve Brezilya'daki seçilmeyen sözde yargıç, bunu siyasi nedenlerden dolayı yok ediyor." diyerek mahkemenin kararına tepki gösterdi.