Manavların bu taktiği duyanları şaşırttı! Yıllardır bir türlü çözüm bulunamayan yumuşak havuçlarda manav taktiği öğrenildi. Pazarlarda çıtır çıtır olan havuçların evde neden yumuşadığı öğrenildi. Eğer sizler de havucu çıtır çıtır seviyorsanız, yumuşayan havuçlarınızda bu özel taktiği uygulayabilirsiniz. İşte manavların o sır gibi sakladığı havucu sertleştirme taktiği…
Pazar alışverişinin ardından kısa süre sonra yumuşayan havuçlardan şikayetçiyseniz bu içerik sizin için! Pazar ve manavların sır gibi sakladığı kavucu cıtır çıtır sert yapma yöntemi bulundu. Pazarcıların tüm vatandaşlardan sakladığı yöntem ise kolay oluşuyla dikkat çekti.
Aynı diğer sebzeler gibi havuç da sert yapısına karşın bir süre sonra yumuşamaya başlar. Tamamen tüketilmeden önce yumuşayan havuçların ise tadı bozulur. Bu nedenle aslında havucu olabildiğince erkenden tüketmeli ve yumuşamasının beklenmemesi gerektiği vurgulanır. Bozulmasa da ısırdığınızda o kıtır kıtır sesi duyamamak, havucun güzelliğini yitirmesine neden olur.
Ancak havuçları patates ve soğuk su yardımıyla yeniden hayata döndürmek mümkündür. Bu yöntem aynı zamanda turp ve kereviz için de kullanılabilir. İşte adım adım havuçları kıtır kıtır yapma yöntemi…
- Patatesi alıp soyun ve daha sonra küçük dilimler halinde kesin.
- Dilimlediğiniz patatesleri tuzlu suya batırın ve ardından solmuş sebzelerinizi aynı kaba koyarak yarım saat kadar bekletin.
- Bekletme işlemini tamamladıktan sonra sebzelerinizi alın ve yine buzdolabında muhafaza edin. Bu yöntem tüm sebzelerinizi ilk günkü tazeliğine kavuşturacaktır.
Havucun faydaları neler?
Yüksek A vitamini içeriği sayesinde havuç, göz sağlığı için bir hayli etkilidir. Aynı zamanda sindirimi de destekleyen havuç, lifli yapısı sayesinde tokluk sağlar ve bu nedenle sıklıkla diyetlerde kullanılır. Antioksidan içeriği sayesinde havuç, serbest radikaller ile vücudu korur ve kanser riskini azaltır. Ayrıca cilt sağlığını güzelleştirerek bağışıklığı güçlendirir ve C vitamini içeriği sayesinde hastalıklara karşı korur.