DOLAR
34,21 -0,15%
EURO
37,89 0,56%
ALTIN
2.931,49 -1,25%
BITCOIN
2.143.612,13 1,8%

BOTAŞ'ın Ekim Ayı Doğal Gaz Fiyatları Açıklandı

BOTAŞ, Ekim ayındaki doğalgaz fiyat tarifesinin değişmeyeceğini açıkladı. Vatandaşa rahat bir nefes aldıran bu kararla ilgili detaylar.

Yayın Tarihi: 01.10.2024 09:49
Güncelleme Tarihi: 01.10.2024 09:49

BOTAŞ'ın Ekim Ayı Doğal Gaz Fiyatları Açıklandı

BOTAŞ’tan Önemli Açıklama: Ekim Ayı Doğal Gaz Tarifeleri Güncellendi

Boru Hatları ve Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), Ekim ayı doğal gaz fiyat tarifeleri hakkında son dakika açıklaması yaptı. Ülkemizde artan ürün ve hizmet fiyatları karşısında doğalgaz faturalarının da artıp artmayacağı merak ediliyordu. Ancak yapılan açıklama ile birlikte, 'Doğalgaza ne zaman zam gelecek?' sorusu yanıt buldu.

2023 Yılı Müjdeleri ve Doğalgaz Uygulamaları

2023 yılı itibarıyla Karadeniz Doğalgazı'nın üretimi başlamış ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, her kullanıcıya 1 aylık bedava doğalgaz müjdesini vermişti. Ardından, 25 metreküp bedava doğalgaz uygulaması da devreye alınmıştı. Ancak bu ücretsiz uygulamanın ardından gelen faturalardaki artışlar, vatandaşları düşündürmüştü.

BOTAŞ'ın Ekim Ayı Doğal Gaz Fiyatları Açıklandı

Doğal Gaz Fiyatlarında Değişiklik Yok

BOTAŞ, yaptığı son açıklamada, mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretimi için kullanılan doğalgazda herhangi bir fiyat değişikliğinin olmadığını kamuoyuna duyurdu. Enerji maliyetleri ve piyasa dalgalanmalarının yükseldiği bu günlerde, verilen bu haber vatandaşlara bir nebze olsun rahatlık getirdi.

Fiyat Belirleme Kriterleri

BOTAŞ, doğal gaz fiyatlarının belirlenmesinde piyasa koşulları, ülkenin ekonomik durumu ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun kararlarının dikkate alındığını belirtti. Ayrıca, fiyatların mümkün olan en makul seviyede tutulması için çalışmalara devam ettiklerini ifade etti.

Türkiye'nin Avantajlı Durumu

Yapılan değerlendirmelere göre, Türkiye, Household Energy Price Index (HEPI) verileri ışığında, Ukrayna'dan sonra Avrupa ülkeleri arasında en düşük doğal gaz fiyatlarına sahip olduğu vurgulandı. Bu istikrarın devam edeceği de ifade edildi.