DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,24 0%
BITCOIN
1.969.383,94 0%

Börekleriniz artık hep kabarık kalacak! Hem çıtırlığını koruyor hem de sönmesini engelliyor

Börekleriniz ne yaparsanız yapın sönüyor ve lezzetsiz mi oluyor... Bunları denemeden pes etmeyin!

Yayın Tarihi: 03.12.2023 18:18
Güncelleme Tarihi: 03.12.2023 18:18

Börekleriniz artık hep kabarık kalacak! Hem çıtırlığını koruyor hem de sönmesini engelliyor

SÖNEN BÖREKLERE SON! BU TEKNİKLE BÖREĞİN TADINA DOYAMAYACAKSIN!

Börek yapılması gerçekten ustalık gerektiren bir yemektir. Türk kültüründe değeri büyük olan börek bir çok farklı şekilde ve türde yapılmaktadır. Hazır yufkadan ya da el açması olarak da yapılabilecek olan börek başlı başına bir ziyafettir. Ancak böreğin usulüne uygun yapılması ve güzel olması için bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir.

börek,

 Kullandığınız malzemelerin kalitesinden tutun da pişme süresi ve derecesine kadar börek yapmak ustalık ister. Ayrıca börek piştikten sonra da yapılması gereken birkaç tüyo vardır. Bunlarda böreğinizin lezzetini katlandıracak detaylardır.

ÇITIR ÇITIR BÖREKLERİN SIRRI

Çıtır börek yapmak için buzdolabında Bir Süre böreğinizi bekletmeniz gerekiyor. Bunun nedeni ise börekler piştiğinde daha gevrek ve çıtır çıtır ama içi yumuşak börek yapmak içindir.

YUFKA BÖREĞİ YAPMANIN SIRRI

Yufka böreğinin güzel ve lezzetli olması için ustaların bile dikkat etmesi gereken birkaç kural vardır. Öncelikle börekte kullanılacak olan yufkanın kaliteli bir yufka olması şarttır. Börek yaparken yufkaların kurumamasına da özen göstermelisiniz. Kuruyan böreğin lezzeti olmayacağı gibi böreklerinize istediğiniz formu da sağlayamazsınız. Bu nedenle yaparken ya streçle ya da bir bezle yufkalarınızı örtmeyi deneyin.

Bunun dışında ise böreğin iç harcının dengeli ve lezzetli olmasıdır. Kullandığınız malzemelerin kalitesi ve oranı da böreğinizi lezzetli yapmak için oldukça önemlidir. İç harcı her yere eşit bir şekilde yaymaya özen göstermelisiniz. Son olarak da eğer böreğinizi kat kat yapacaksanız yufkaların birbirine yapışmasını önlemek için her kat yufka da arasına tereyağı sürmeyi unutmayın. Bu sayede börekleriniz daha lezzetli olacağı gibi aynı zaman da da tel tel ayrılacaktır. Fırın sıcaklığının doğru ayarlanması da son derece önemlidir. Böreği fırına koymadan önce fırınınızı ısıtmalı ve börek altı ve üstü tam kızarana kadar pişirilmelidir.