DOLAR
34,01 0,14%
EURO
38,05 -0,22%
ALTIN
2.829,95 -1,02%
BITCOIN
2.127.938,82 -3,79%

Borcunuzu sakın altın olarak almayın! Pimi çekildi 5.000 TL'ye koşacak

Yatırımcının güvenli limanı olan altın fiyatları son zamanlarda yaşanan küresel olaylar sebebiyle düşüş eğilimine girmişti. Ancak son 2 günde artan fiyatları altın yatırımcısını heyecanlandırırken, altın borcu olanı da korkuttu.

Yayın Tarihi: 13.07.2024 15:19
Güncelleme Tarihi: 13.07.2024 15:19

Borcunuzu sakın altın olarak almayın! Pimi çekildi 5.000 TL'ye koşacak

Yatırımcının güvenli limanı olan altın fiyatları son zamanlarda yaşanan küresel olaylar sebebiyle düşüş eğilimine girmişti. Ancak son 2 günde artan fiyatları altın yatırımcısını heyecanlandırırken, altın borcu olanı da korkuttu. Altın fiyatlarında yaşanan artışın ne kadar devam edeceği ve altın fiyatlarının nereye kadar tırmanacağı merak ediliyor. Bu kapsamda uzman isimler altın fiyatları ile alakalı yorumlarını sunmaya devam ediyor. 

Özellikle de son günlerde altın ve para piyasaları gittikçe artan bir ilgi görüyor. Özellikle Türkiye'de enflasyon verilerinin açıklanması akabinde altın fiyatlarının  uçuşuna başlaması fiyatlarda yeni rekorlara ulaştırmış bulunuyor. Ekonomi piyasasının uzman ismi İslam Memiş, bu konudaki öngörülerini paylaştı ve yatırımcılara önemli uyarılarda bulundu. Altın fiyatlarının ulaşacağı rakamı ön gören Memiş, yıl sonuna kadar çeyrek altının 5 bin liraya kadar ulaşabileceğini belirtti. 

tl

ALTIN FİYATLARINDA SON DAKİKA GELİŞMESİ

Memiş, altın fiyatlarının son dönemdeki hızlı yükselişine dikkat çekerek yatırımıcının bu günlerde çok büyük ilerlemeye hazır olamları gerektiğini vurguladı. Hazırlıklara başlanılması konusunda da uyarılarda bulunan uzman isim, altın olarak borç alınmaması konusunda da uyarısını sundu. Memiş tarafından yapılan bu açıklama akabinde piyasada büyük bir hareketlilik başladığı gözlemlendi. 

altın

Fed'in Faiz İndirimi Kararı ve Altın Piyasasındaki Hızlı Yükseliş

ABD Merkez Bankası (Fed) tarafından Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verileri açıklandı. Açıklanan verilerin beklentinin altında kalması ekonomi piyasasında büyük hareklilik sağlayacağa benziyor.  Yatırımcılar, Fed'in eylül ayında faiz indirimi yapmasını altın fiyatları olarak fiyatlamaya başlarken, bu kapsamda diğernyatırımaraçlarında da hareketlilik yaşanacağa benziyor. Fed'in açıklamaları sonrasında ONS altında hareketlilik başladı. Bu kapsamda 40 dolar birden artan ONS altın 2415 dolara kadar ulaştı.