DOLAR
33,98 0%
EURO
37,82 0%
ALTIN
2.820,3 0%
BITCOIN
1.969.055,75 0%

Borcu olanlara oh çektiren jest! Borçlular o tarihi beklesin

SGK uzmanı Erdursun yaptığı açıklamada borç yapılandırması olabileceğini söyledi. Milyonlarca kişi detayları merak ederken arama motorlarına yapılandırmanın ne zaman geleceğine yönelik sorular sorular sorulmaya başlanırken "Vergi ve borç indirimi başvurularına henüz başlamadınız mı?" sorusununun da yanıtı aranıyor..

Yayın Tarihi: 30.03.2024 16:22
Güncelleme Tarihi: 30.03.2024 16:22

Borcu olanlara oh çektiren jest! Borçlular o tarihi beklesin

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, bir son dakika açıklaması yaptı ve açıklamasında milyonlarca insanın borç sorununa değinerek borç yapılandırmasının gerçekleşeceğini duyurdu. Devlete yönelik borç yapılandırması beklense de SGK uzmanı Erdursun, yaptığı açıklamada borç yapılandırması olabileceğini söyledi.

SGK borcu, GSS, trafik cezaları, vergi borçları ve KYK borçları insanlara oldukça yük getirirken, zor durumda kalan vatandaşlar borçlarını yeniden yapılandırıp faizini iptal edip taksitlendirmek istiyor. Halkın bu ihtiyacı sürekli dile getirilirken sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, yeniden yapılanmanın 2024 yılında gerçekleşebileceğine inanıyor. SGK uzmanı Erdursun yaptığı açıklamada borç yapılandırması olabileceği yönündeki değerlendirmesini paylaştı. Erdursun bu konuya ilişkin değerlendirmesinde şu tespitlerde bulunuyor:

Borcu olanlara oh çektiren jest! Borçlular o tarihi beklesin

“2024'te yeniden yapılanma gerekecek. Yeniden yapılanma kanununun 2024 yılının ikinci döneminde çıkacağına inanıyorum.

Gecikme faizi ayda %3,5!

Vergisini düzenli olarak ödeyemeyenlerin borçları çığ gibi büyüyor.

Banka hesabı bloke edilebilir. Eğer evi ve arabası varsa elektronik bağlama işlemi yapılabilir.

Kapanan işyeri sayısı önceki yıllara oranla daha yüksek artmaya devam etmekte.

Yeni kurulan işletme sayısı önceki yıllara göre azaldı. Ticaret zorlaşabilir ve işin sürdürülebilirliğini sağlama durumu zorlaşabilir."

Deprem sonrası yaşanan bütçe sorununun yanı sıra batık borçların yeniden yapılandırılması ve kurtarılması amacıyla yeniden yapılandırmanın gündeme gelmesi beklense de ayrıntılar henüz netlik kazanmadı.