DOLAR
34,21 0%
EURO
37,91 0,02%
ALTIN
2.910,93 0,54%
BITCOIN
2.103.992,26 -1,11%

Borcu birikene Meclis'ten büyük kıyak! Masaya geldi: Af müjdesi geliyor

Türkiye’de enflasyonun yüksekliği ve maaşların düşük olması nedeniyle milyonlarca vatandaş geçim sıkıntısıyla mücadele ediyor. Bu sebeple uzun süredir sicil affı beklentisi mevcuttu. Kredi ve kredi kartı borçları biriken vatandaşlar, kara listeye girmemek için devletten sicil affı talep ediyordu. Nihayet hazırlanan düzenleme TBMM’ye sunuldu. Sicil affı ve devlet destekli borç kapatma kredisi için onay verildi. Peki, sicil affı ne zaman yürürlüğe girecek? Devlet destekli borç kapatma kredisi veren bankalar hangileridir? İşte merak edilenler...

Yayın Tarihi: 24.06.2024 23:02
Güncelleme Tarihi: 24.06.2024 23:02

Borcu birikene Meclis'ten büyük kıyak! Masaya geldi: Af müjdesi geliyor

Sicil affı, bankalara olan kredi veya kredi kartı borçları nedeniyle kara listeye alınan vatandaşlara borçlarını taksitlendirme ve ödeme olanağı tanıyan bir düzenlemedir. Bu af, borçluların kara listeden çıkarak borçlarını daha kolay ödemelerine yardımcı olur. Hem borçlu vatandaşlar hem de bankalar için büyük önem taşıyan sicil affı, borç ödeme konusunda teşvik sağlar ve kara listeden çıkma fırsatı sunuyor.

sicil affı

SİCİL AFFI VE BORÇ KAPATMA KREDİSİ BEKLENTİLERİ

Sicil affı hakkında net bir tarih verilmese de, torba yasa maddeleri arasında bu düzenlemenin yer aldığı iddia ediliyor. Çünkü birçok vatandaşın kredi ve kredi kartı borcu birikmiş durumda ve af gelmemesi durumunda milyonlarca kişi kredi kullanamaz hale gelebilir. Önümüzdeki günlerde sicil affı konusunun netlik kazanacağı tahmin ediliyor.

DEVLET DESTEKLİ BORÇ KAPATMA KREDİSİ DETAYLARI

Borcu olan vatandaşlar için bir fırsat olan devlet destekli borç kapatma kredisi, borç transfer kredisi olarak da bilinmektedir. Ziraat Bankası tarafından sağlanacak bu kredi, üst limiti 100.000 TL olan düşük faizli bir borç kapatma fırsatı sunmaktadır. 

Borç kapatma kredisi kampanyasından faydalananlar, diğer bankalardaki borçlarını Ziraat Bankası'na taşıyarak en uygun faiz oranları ve vade seçenekleri ile borçlarını kapatabileceklerdir. Sicil affı düzenlemesinin resmi gazetede yayınlanmasının ardından borç kapatma kredisinin de devreye gireceği tahmin edilmektedir.