DOLAR
34,13 0%
EURO
37,95 0,01%
ALTIN
2.882,37 0,04%
BITCOIN
2.163.944,66 -0,03%

Bolivya'da Hükümet ve Morales Destekçileri Arasında Çatışma

Bolivya'da eski Devlet Başkanı Morales'in destekçileri ile hükümet yanlıları arasında çıkışan çatışmada 8 kişi yaralandı.

Yayın Tarihi: 23.09.2024 11:43
Güncelleme Tarihi: 23.09.2024 11:43

Bolivya'da Hükümet ve Morales Destekçileri Arasında Çatışma

Bolivya'da Çatışmalar Sürüyor

Bolivya'nın başkenti La Paz'da, eski Devlet Başkanı Evo Morales destekçileri ile mevcut hükümet taraftarları arasında gerginlik devam ediyor. Ulusal basında yer alan haberlere göre, Morales yanlısı protestocuların başkente gitme amacıyla başlattığı 190 kilometrelik yürüyüş bir haftadır sürerken, mevcut Devlet Başkanı Luis Arce Catacora yanlılarıyla karşı karşıya geldiler.

Karşıt Gruplar Arasında Şiddet Olayları

Olayların en yoğun yaşandığı yer El Alto kenti oldu. İki taraf arasında çıkan çatışmalarda, ev yapımı patlayıcılar kullanıldı. Protestocular, birbirlerine havai fişekler atarken, emniyet güçleri duruma müdahale etmek zorunda kaldı. Göz yaşartıcı gaz kullanılarak kontrol sağlanmaya çalışıldı. Sağlık Bakanlığı, çatışmalarda en az 8 kişinin yaralandığını duyurdu.

Hükümet ve Morales Arasındaki Gerilim

Devlet Başkanı Catacora, Morales'i hükümetine karşı sabotaj girişiminde bulunmakla suçlarken, İçişleri Bakanı Eduardo del Castillo da Morales'in yürüyüşünü "darbe çığırtkanlığı" olarak değerlendirdi. Ancak, Morales ve destekçileri, "Bolivya'yı kurtarma yürüyüşü" için La Paz'a doğru ilerlemeye kararlı olduklarını dile getirdi.

Daha önce 15 Eylül tarihinde de El Alto'nun Ventilla bölgesinde benzer çatışmalar yaşanmıştı. Her iki taraf arasında süregelen gerilim, ülkedeki siyasi istikrarsızlığın bir yansıması olarak değerlendiriliyor.