Bist 100
10.647,91 0%
DOLAR
32,88 -0,25%
EURO
35,18 -0,54%
ALTIN
2.438,47 -0,29%

Bolivya'da darbe girişimi iddiası! Başkentte hareketlilik ve Devlet Başkanı Luis Arce'den demokrasi vurgusu

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, ordunun bazı birimlerinin düzensiz seferberlik gerçekleştirdiğini belirterek, demokrasiye saygı çağrısında bulundu. Başkentteki askeri hareketlilik dikkat çekti.

Yayın Tarihi: 26.06.2024 23:13
Güncelleme Tarihi: 26.06.2024 23:13

Bolivya'da darbe girişimi iddiası! Başkentte hareketlilik ve Devlet Başkanı Luis Arce'den demokrasi vurgusu

BOLİVYA'DA DARBE GİRİŞİMİ İDDİASI

Bolivya’da gergin saatler yaşanıyor. Ülkenin Devlet Başkanı Luis Arce, ordunun bazı birimlerinin düzensiz seferberlik gerçekleştirdiğini açıkladı ve bu durumu kınadı.

DEVLET BAŞKANI ARCE'DEN DEMOKRASİ VURGUSU

Bolivya Devlet Başkanı Luis Arce, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Bolivya Ordusu’nun bazı birimleri tarafından gerçekleştirilen düzensiz seferberliği kınıyoruz. Demokrasiye saygı gösterilmelidir" ifadelerini kullandı. Arce, demokratik değerlere olan bağlılığın altını çizerek, ordunun anayasal sınırlar içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

BAŞKENTTE ASKERİ HAREKETLİLİK

Sosyal medyada paylaşılan videolarda, ağır silahlı askerler ve zırhlı araçların başkent La Paz'ın merkezindeki Plaza Murillo’da toplandığı görüldü. Devlet binalarının bulunduğu bu bölgedeki askeri hareketlilik, darbe girişimi iddialarını güçlendirdi. Halk arasında tedirginlik yaratan bu durum, ulusal ve uluslararası medya kuruluşlarının dikkatini çekti.

Luis Arce, açıklamalarında Bolivya’nın demokratik düzenine zarar verecek herhangi bir eylemin kabul edilemez olduğunu belirtti. Başkan Arce, ülkedeki tüm siyasi ve askeri aktörlere demokrasiye saygı gösterme çağrısında bulundu.

Bolivya'da yaşanan bu olaylar, ülkede siyasi ve sosyal istikrarın korunması için atılacak adımların önemini bir kez daha ortaya koydu. Devlet Başkanı Luis Arce’nin açıklamaları ve ordunun hareketliliği, uluslararası kamuoyunun da dikkatini çekmiş durumda.

Detaylar geliyor!