DOLAR
33,98 0%
EURO
37,85 0%
ALTIN
2.822,96 0%
BITCOIN
1.969.877,01 0%

BMGK ÜyeleriUNRWA'ya Yönelik Saldırılara Karşı Çıktı

BMGK, Gazze'de UNRWA'ya yönelik saldırılara karşı uyarıda bulundu. Temsilciler uluslararası mesuliyet vurgusu yaptı.

Yayın Tarihi: 26.07.2024 20:38
Güncelleme Tarihi: 26.07.2024 20:38

BMGK ÜyeleriUNRWA'ya Yönelik Saldırılara Karşı Çıktı

BMGK Üyelerinden UNRWA'ya Destek

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) üyeleri, Gazze'deki insani durumu ele almak amacıyla toplandı. Filistin'in BM Daimi Temsilcisi Riyad Mansur, BMGK'nın uluslararası hukuku ihlal edenleri durdurmakta yetersiz kaldığını belirtti.

Rusya'dan Sert İfadeler

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, ABD'nin Gazze'de ateşkes sağlama çabalarının yetersiz kaldığını ifade ederek, "UNRWA'ya yönelik saldırılara karşı herkesin dayanışma göstermesi gerekiyor." dedi. Nebenzia, bu tür saldırıların bir alternatifi olmadığını ve BM'ye açık bir tehdit olarak görüldüğünü vurguladı.

Cezayı Dayatmanın Ahlaki Boyutu

Cezayir ve Çin temsilcileri de Gazze'de yaşananların insanlık onurunu zedelediğini, bu duruma kayıtsız kalmanın kabul edilemeyeceğini belirtti. Cezayir'in BM Daimi Temsilcisi Amar Bendjama, "Gazzeli çocukların acılarına daha fazla sessiz kalamayız." dedi.

İsrail'in Sorumluluğu

Bendjama, İsrail'in Gazze'de yarattığı insani krizin sorumlusunun yalnızca bu ülke olduğunu ve UNRWA'nın mevcut durumda tek güvenilir yardım ajansı olduğunu ifade etti. Çin'in BM temsilcisi Fu Cong da, "İsrail, Gazze'deki askeri operasyonlarına derhal son vermelidir." çağrısını yaptı.

ABD'nin Tutumu ve Eleştiriler

ABD Daimi Temsilci Yardımcısı Robert Wood, insani yardım çalışanlarının güvenliğini koruma çağrısında bulundu. UNRWA'nın yok sayılmasına karşı çıkan Riyad Mansur, "İsrail'in saldırıları sadece siyasi bir oyun değil, Filistin halkının yaşamı ile oynuyor." diyerek durumu eleştirdi.

Dünyaya Çağrı

BMGK'nın uluslararası barışı sağlama görevini yerine getirmediğini söyleyen Mansur, "Eğer BMGK, savaş suçlarına göz yumuyorsa yetkisini sorgulamalıdır." uyarısında bulundu.