DOLAR
34,25 0,04%
EURO
37,56 0,07%
ALTIN
2.887,83 -0,11%
BITCOIN
2.134.951,21 0,01%

BM Özel Raportörü: Gazze’de Üremeye Yönelik Soykırım Uygulanıyor

BM Özel Raportörü Reem Alsalem, Gazze'deki soykırımda kadın ve çocuklara yönelik şiddeti gündeme getirdi.

Yayın Tarihi: 08.10.2024 22:11
Güncelleme Tarihi: 08.10.2024 22:11

BM Özel Raportörü: Gazze’de Üremeye Yönelik Soykırım Uygulanıyor

BM Özel Raportöründen Şok Açıklamalar

Birleşmiş Milletler (BM) kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddet konularındaki Özel Raportörü Reem Alsalem, Gazze'deki durumu ele alarak çarpıcı ifadeler kullandı. Alsalem, "Gazze'deki soykırımda üremeye yönelik şiddet uygulanıyor." şeklinde konuştu.

İsrail'in Hedefi Kimler?

Alsalem, Anadolu Ajansı muhabirinin yönelttiği, "Sizce İsrail kadın ve çocukları sistematik olarak hedef alıyor mu?" sorusuna yanıt verirken, yalnızca kadınların değil, aynı zamanda Filistinli erkeklerin de cinsel şiddete maruz kaldığını vurguladı.

Üreme Hakkına Yönelik Tehditler

Özel Raportör, "Gazze'deki soykırımda üremeye yönelik şiddet uygulanıyor." diyerek, kadınların üreme yeteneklerinin engellenmesi amacıyla gerçekleştirilen acımasız saldırılara dikkat çekti. Bu çerçevede, yeni doğanların ölüme terk edilmeleri, fertilite kliniklerinin hedef alınması, hamile ve emziren kadınların aç ve susuz bırakılması ve hastanelere yapılan saldırıların da bu durumun bir parçası olduğunu ifade etti.

İzin Sorunu ve Saha Çalışmaları

Alsalem, Gazze'yi ziyaret etmek için talepte bulunduğunu, Filistin hükümetinin talebini desteklediğini fakat İsrail'in izin vermediğini belirtti. Şu an için, İsrail'in izni olmadan Gazze ya da işgal altındaki Batı Şeria'ya girişin mümkün olmadığını vurguladı.