DOLAR
33,89 0,16%
EURO
37,57 -0,02%
ALTIN
2.813,91 0,08%
BITCOIN
2.040.227,03 -0,45%

BM'nin Kararlılığı: Gazze'de İnsani Yardım Çabaları Sürüyor

BM, Gazze'deki Filistinlilere insani yardımı ulaştırmak için kararlılığını sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 27.08.2024 21:21
Güncelleme Tarihi: 27.08.2024 21:21

BM'nin Kararlılığı: Gazze'de İnsani Yardım Çabaları Sürüyor

BM, Gazze'de Kalma Kararlılığını Vurguladı

Birleşmiş Milletler (BM), Gazze'de insani yardım çalışmalarını sürdürme konusundaki kararlılığını dile getirdi. Gilles Michaud, BM Güvenlik ve Emniyetten Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı, "İsrail'in saldırıları devam ederken, insani yardım görevlileri ve BM personeli zor şartlara rağmen Gazze'de kalmaya kararlıdır" şeklinde konuştu.

Hayati Yardımlar Devam Ediyor

Michaud, yazılı açıklamasında, "BM, Filistinli sivillere hayat kurtarıcı yardımları ulaştırmak için onlarla birlikte Gazze'de kalmaya kararlıdır. İnsani yardım dağıtımı devam ediyor. Tahammül edilebilir riskin en üst sınırlarında yürüttüğümüz bu çabalar muazzam bir başarıdır" ifadesini kullandı.

Hedefteki İnsani Yardım Görevlileri

BM kayıtlarına göre, şu an Gazze'de "en ölümcül kriz dönemi" yaşanmakta ve insani yardım çalışanları sıklıkla tehdit edilmektedir. Michaud, İsrail Savunma Güçleri'nin Deyr el-Balah'taki önemli bir insani yardım merkezi olan ofisten 200'den fazla BM personelini çıkarmasına ilişkin endişelerini dile getirdi.

Güvenli Alanların Yokluğu

Michaud, "Gazze'deki çoğu Filistinli için olduğu gibi, kendi personelimiz için de güvenli alanlarımız tükeniyor" diyerek, mevcut durumun çocuk felci aşısı kampanyası gibi kritik çalışmalara olumsuz etki ettiğini vurguladı. "Önümüzdeki hafta büyük bir çocuk felci aşılama kampanyası başlaması planlanıyor, ancak mevcut güvenlik tehditleri, bu çalışmaları riske atıyor" dedi.

Uluslararası Hukuka Saygı Çağrısı

Michaud, insani yardım ulaştırmak için hayatlarını tehlikeye atan çalışanların güvenli bir alana ihtiyaç duyduğunu belirterek, tüm tarafları uluslararası hukuka ve BM Tüzüğü'ndeki taahhütlere saygı göstermeye çağırdı.