DOLAR
34,12 0,02%
EURO
38,1 -0,32%
ALTIN
2.910,59 -0,93%
BITCOIN
2.162.848,66 -0,01%

BM Komiseri Grandi, Lübnan’da İki BMMYK Çalışanının Öldüğünü Duyurdu

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Grandi, İsrail'in Lübnan’daki hava saldırılarında iki BM çalışanının hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 18:20
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 18:20

BM Komiseri Grandi, Lübnan’da İki BMMYK Çalışanının Öldüğünü Duyurdu

BM Komiseri Grandi'den Korkutucu Açıklama

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, İsrail'in Lübnan üzerindeki saldırılarında iki BMMYK çalışanının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Üzücü Detaylar

Grandi, Lübnan'daki bombalı saldırılarla ilgili olarak sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, "Lübnan'daki İsrail hava saldırıları, acımasızca yüzlerce sivilin hayatına mal oluyor." ifadelerine yer verdi. Bununla birlikte, iki BMMYK çalışanının ölümünü duyurmanın kendisi için büyük bir üzüntü kaynağı olduğunu belirtti.

Grandi, hayatını kaybeden mesajdaşlarının ailelerine ve sevdiklerine başsağlığı diledi.

WFP İcra Direktörü'nden Destek Mesajı

Merkezi Roma'da bulunan Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü Cindy McCain, X platformu aracılığıyla yaptığı açıklamada, "WFP, Lübnan'da BMMYK için çalışan iki meslektaşımızın İsrail hava saldırısında hayatını kaybetmesi haberinden derin bir üzüntü duymaktadır. Ailelerine ve saha çalışanlarına en içten taziyelerimizi iletiyoruz. Şiddet sona ermeli ve daha fazla masum hayat kaybedilmemelidir. İnsani yardım görevlileri hedef alınmamalıdır," dedi.