DOLAR
34,09 0,02%
EURO
38,04 0,04%
ALTIN
2.874,38 0,03%
BITCOIN
2.150.812,97 -0,41%

BM: İsrail'in Tahliye Kararları Gazze'ye Yardımları Engelliyor

BM, İsrail'in tahliye kararlarının Gazze'deki yardım çalışmalarını neredeyse imkansız hale getirdiğini açıkladı.

Yayın Tarihi: 20.08.2024 20:41
Güncelleme Tarihi: 20.08.2024 20:41

BM: İsrail'in Tahliye Kararları Gazze'ye Yardımları Engelliyor

BM'den Açıklama: Gazze'ye Yardımlar Zora Girdi

Birleşmiş Milletler (BM), İsrail askerlerinin uyguladığı son tahliye kararlarının Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine yardım ulaştırılmasını "neredeyse imkansız hale getirdiğini" duyurdu.

BM Sözcüsü Dujarric'in Açıklamaları

BM Genel Sekreteri Sözcüsü Stephane Dujarric, düzenlediği basın toplantısında gazetecilere verdiği demeçte, "İsrail'in haftasonu Deir el-Balah Vadisi'nin bazı alanları için yaptığı tahliye duyurularında Selahaddin Yolu'nun da yer aldığını öğrendik. Bu durum, yardım görevlilerinin bu hayati güzergah boyunca hareket etmesini neredeyse imkansız hale getirdi," ifadelerini kullandı.

Yardım Alternatifleri Sıkıntıda

Dujarric, Gazze Şeridi'nin Akdeniz kıyısında bulunan sahil yolunun yardımlar için "uygulanabilir bir alternatif olmadığını" belirtirken, "Bu yol üzerindeki plajlar, yerinden edilmiş insanlar için geçici barınaklarla dolmuş durumda," dedi.

Sonuç olarak, BM Sözcüsü, "Sahil yolu boyunca yardım konvoylarının hareketleri son derece yavaş ilerliyor, su gibi kritik malzemeler ve hizmetler ihtiyaç sahiplerine gereken ölçekte ulaşamıyor," diyerek durumun ciddiyetine dikkat çekti.

İsrail'in Sürekli Göç Yolu

İsrail, 7 Ekim 2023 tarihi itibarıyla Gazze'yi hedef alan saldırıları sırasında sürekli olarak tahliye emirleri yayınladı. BM verilerine göre, Gazze'deki her 10 kişiden 9'u bu saldırılar nedeniyle göç etmek zorunda kalmış durumda. Filistinliler, yaşadıkları gıda kıtlığı ve zorunlu göç nedeniyle çetin günler geçiriyor. Özellikle, BM'nin tespitlerine göre Gazze'de yaşayanların büyük bir kısmı her ay göç etmek zorunda kalıyor.