DOLAR
34,11 -0,29%
EURO
38,12 -0,19%
ALTIN
2.875,33 -1,71%
BITCOIN
2.145.164,36 0,3%

BM, İsrail'in Filistinli Cesetlerini Çatıdan Atmasını Kınadı

BM, İsrail güçlerinin Filistinlilerin cesetlerini çatıdan atmasını 'insanlık dışı' olarak nitelendirdi.

Yayın Tarihi: 20.09.2024 20:40
Güncelleme Tarihi: 20.09.2024 20:40

BM, İsrail'in Filistinli Cesetlerini Çatıdan Atmasını Kınadı

BM'den İsrail'e Sert Tepki

Birleşmiş Milletler (BM), işgal altındaki Batı Şeria'da İsrail güçlerinin Filistinlilerin cesetlerini bir çatıdan attığını gösteren video kayıtlarının son derece insanlık dışı olduğunu değerlendirdi.

BM Sözcüsü Dujarric Açıklamalarda Bulundu

BM Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında soruları yanıtlarken, Batı Şeria'daki duruma ilişkin derin endişelerini dile getirdi. Dujarric, İsrail'in bölgede artan askeri faaliyetlerinin durumu daha da kötüleştirdiğini ifade etti.

Olayın Şeffaf Bir Şekilde Soruşturulması Gerekiyor

Dujarric, olayın şeffaf bir şekilde soruşturulmasının kritik öneme sahip olduğunu ve bu eylemi gerçekleştirenlerin mutlaka cezalandırılması gerektiğini vurguladı.

Yaşanan Olayın Detayları

Sosyal medyada geniş bir kitleye ulaştırılan görüntüde, İsrail askerlerinin Batı Şeria'nın Cenin bölgesindeki bir çok katlı binanın çatısından aşağıya Filistinlilerin cesetlerini attığı gözlemlendi. Görgü tanıkları, İsrail askerleriyle yaşanan bir çatışmada Filistinlilerin hayatını kaybettiğini belirtirken, askeri bir buldozerin metal pençe aparatını kullanarak cesetleri çatıdan alıp götürdüğünü aktardı.