DOLAR
34,09 -0,03%
EURO
38,16 -0,04%
ALTIN
2.914,5 0,08%
BITCOIN
2.198.557,1 -0,44%

BM Genel Kurulu'ndan İki Devletli Çözüm Vurgusu

BM Genel Kurulu Başkanı Philemon Yang, iki devletli çözümün şiddet sarmalını sona erdireceğini belirtti.

Yayın Tarihi: 24.09.2024 17:00
Güncelleme Tarihi: 24.09.2024 17:00

BM Genel Kurulu'ndan İki Devletli Çözüm Vurgusu

BM Genel Kurulu'ndan Üst Düzey Açıklamalar

Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurul Başkanı Philemon Yang, sadece iki devletli çözümün şiddet sarmalını ve uluslararası istikrarsızlığı sonlandırabileceğini ifade etti. Yang, BM Genel Kurulu'nun açılışında gerçekleştirilen konuşmasında, bu yılki toplantıların "büyük aciliyet taşıdığını" vurguladı.

İhtilaflar ve Acil Durumlar

Yang, Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nin çok geride kaldığını, iklim krizi gibi konuların artık sadece uzak tehditler olmadığını söyledi. Orta Doğu'dan Ukrayna'ya, Haiti'den Sudan'a kadar uzanan çatışmaların ölüm ve yıkım bıraktığına değinen Yang, tüm çatışmalar için ateşkes talep etti.

Gazze ve Uluslararası Hukuk

Gazze'deki duruma da dikkat çeken Yang, tarafları uluslararası hukuka saygı göstermeye çağırdı. "Sadece iki devletli çözüm, İsrail ve Filistinliler için barışı, güvenliği ve istikrarı getirebilir,” ifadelerini kullandı.

Uluslararası İşbirliği ve Değişim

Yang, uluslararası toplumun barış için bir araya gelmesi gerektiğini vurguladı ve temel kaynakların silahlanma yarışı yerine barış inşasına harcanması gerektiğini belirtti. "Krizlerin izleyicisi değiliz. Birlikte cesaret ve inançla hareket edersek bu sınamaların üstesinden gelebiliriz," dedi. Değişimin zahmetli ancak mümkün olduğunu belirten Yang, uluslararası işbirliğinin olumlu değişim için en güçlü araç olduğunu ifade etti.